Нардеп розповів, чи будуть працювати школи в листопаді і чому збільшили канікули

Цього року шкільні канікули тривають на тиждень довше, а студенти на місяць переведені на дистанційку. Чому так відбувається обьяняет Сергій Бабак.

Голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Сергій Бабак розповів журналістам, які рішення прийняли МОЗ та Міністерство освіти щодо нововведень у навчальний процес.

Садки не закриватимуть

Так, за словами народного депутата, навіть в найгіршому сценарії розвитку подій дитячі сади і початкова школа працюватимуть.

Сергій Бабак вважає, що в такому юному віці діти ще не можуть займатися на дистанційному навчанні, тому що у них ще немає самосвідомості такого рівня, щоб вони могли самоорганізуватися під даний формат.

Все залежить від епідеміологічної ситуації

Крім того, депутат зазначив, що в разі, якщо ситуація з коронавірусом в країні буде дозволяти, то школярі повернуться до занять в навчальних закладах, в іншому випадку – навчання тимчасово буде дистанційним.
Бабак додав, що всі нововведення в навчальний процес мають рекомендаційний характер, а остаточне рішення з приводу змін буде приймати місцева влада, в залежності від епідеміологічної ситуації в кожному регіоні.

Чому канікули довше?

Так само, Бабак пояснив, чому в цьому році шкільні канікули в Україні зробили з 15 до 30 жовтня (тобто на тиждень довше, ніж звичайно). Вся справа в тому, що такі зміни відбулися з двох причин:

  • різкий стрибок захворюваності коронавирісуом в Україні;
  • місцеві вибори, які пройдуть в країні 25 жовтня.

За словами народного депутата, передчасні канікули були необхідні, щоб убезпечити школярів і запобігти потенційну загрозу поширення коронавіруса. Крім того, рішенню з приводу збільшення канікул посприяли місцеві вибори, оскільки в багатьох навчальних закладах розміщені виборчі дільниці. І для їх безпечної підготовки до виборчого процесу вирішили зробити осінні канікули раніше.

Канікули в школі
Канікули в школі

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.