Київ огорнула імла: експерт пояснила, чи небезпечно це (ФОТО)

Сьогодні в столиці України спостерігалося погіршення видимості на дорогах - густий туман і сірий серпанок.

Багато українців також спостерігали це явище в інших регіонах – в центральній і східній частині. Жителі стурбовані – а чи не завдасть це природне явище шкоду їх дихальних шляхах і здоров’ю в цілому? Експерти дали пояснення.

Чи небезпечна ця “димова завіса” над Києвом та іншими містами?

Димка над Києвом
Димка над Києвом

Начальник лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Ніна Ротач розповіла, що відбувається з повітрям в той час, коли з’являється ось така важка серпанок і “туманні хмари “.

Димка над Києвом
Димка над Києвом

Ніна Ротач стверджує, що, незважаючи на такі навислі хмари, по допустимим нормам повітря в столиці нічим не небезпечний, адже не перевищує показники.

Єдиний показник, який знаходиться в два рази вище норми – це концентрація оксиду вуглецю. Це означає, що повітря забруднене більше, ніж зазвичай. В основному, це відбувається через концентрацію автомобілів і їх газів в великих містах, або після викиду шкідливих оксидів вуглецю якимись заводами.

Димка над Києвом
Димка над Києвом

Але в цілому ситуація залишається контрольована, і для осені, тим більше в дощову пору, це абсолютно нормальне явище.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.