Чи існують привиди? Що думають вчені і звичайні люди

До сих пір ведуться суперечки про існування привидів.

З світанку людства люди стверджували, що їх відвідували примари, духи і демони. За збігом, більшість людей скажуть, що їх паранормальні явища відбулися глибокої ночі.

Але вчені вважають, що у них є більш раціональне пояснення цьому зараз, і теоретизируют, що паранормальні переживання не мають нічого спільного з примарами, а пов’язані з особливостями сну.

Професор психології в Університеті Голдсмітс Аліса Грегорі вважає, що існує кілька способів, за допомогою яких порушення сну можна сплутати з упирями.

Один із способів – через параліч сну – коли ви досягаєте стану глибокого сну або стану REM, де ви стаєте паралізованим.

Однак близько восьми відсотків людей зберігають деяку форму свідомості, коли вони знаходяться в стані швидкого сну, тому здається, що їх мрії переносяться в реальне життя, і це може бути невірно витлумачене як бачення людей і речей, яких насправді немає.

Інше можливе пояснення – те, що називається синдромом вибухає голови, коли під час дрейфу чути гучний вибух, але цього немає пояснення.

Проф. Грегорі говорить в статті для «Бесіди»: «Коли ми засинаємо, ретикулярна формація стовбура мозку (частина нашого мозку, залучена в свідомість) зазвичай починає пригнічувати нашу здатність рухатися, бачити і чути речі.

Коли ми відчуваємо “вибух” уві сні, це може бути пов’язано з затримкою цього процесу. Замість того, щоб ретикулярна формація закривала слухові нейрони, вони могли б вистрілити одразу.

Досліджуючи мою книгу, я поговорив з місіс Сінклер, якій 70 років, і вона живе одна.

Вона розповіла мені про те, що, як вона думала, було примарою, що живуть в її будинку, бісом, душівшім її вночі, і іншими речами, які її паралізовували.

Наукові пояснення надали їй величезну втіху, і вона більше не вірить в паранормальні пояснення того, що вона зазнала.

Ми сподіваємося, що наукові пояснення паранормальних явищ можуть допомогти іншим, зменшивши занепокоєння.

Зниження тривоги, також було порадою як потенційний метод, щоб зменшити параліч сну.