14 березня – Прощена неділя і день мучениці Євдокії: попросіть прощення і просите тих, хто вас образив

Прощена неділя - день, який відзначається перед Великим постом після Масниці, і має особливу енергетику. У цей день ви повинні відпустити всі образи з душів.

Прощена неділя: свято

Прощена неділя 2021
Прощена неділя 2021

Звичаї свідчать, що в цей день потрібно відпустити всі образи. Покайтеся, якщо вважаєте, що перед кимось завинили, і обов’язково попросіть прощення.

А також ні в якому разі не відмовляйте в своєму прощення тим, хто просить його у вас – тоді з чистим серцем зможете йти в вдалий рік.

У православній церкві 14 березня вшановують пам’ять святої мучениці Євдокії

На неї настільки вплинула віра в Спасителя, що за життя вона змогла покаятися у всіх гріхах, які вона зробила. Все своє життя Євдокія вирішила присвятити вірі в Бога.

За те, що жінка так сильно вірила в Ісуса Христа, її Всевишній нагородив даром зцілення.

14 березня має ще два “народних ” назви – свистунці та Каплюшніца.

Свистунці пов’язана з тим, що з давніх часів у цей день були сильні вітри – весна намагалася витіснити зиму, а зима і лютневі морози не хотіли йти.

А Каплюшніца – через те, що з дахів капали бурульки. Подейкують, що саме після 14 березня розпочинається весна – сильних морозів вже не буде, але і весняної спеки теж поки що чекати не варто.

Хто на Прощену неділю святкує іменини?

Прощена неділя 2021
Прощена неділя 2021

Свої іменини 14 березня святкують Антон, Євдокія, Нестор, Мар’яна і Давид.

Інші звичаї на 14 березня 2021 року

Прощена неділя 2021
Прощена неділя 2021

У цей день прийнято ходити до храмів на святкову службу. На наступний день після закінчення Масляної починається Великий піст.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.