Благовіщення в 2021 році: дата, звичаї, традиції, заборони – все про релігійне свято

Благовіщення Пресвятої Богородиці - це один з найважливіших православних свят у церковному світі. У нього немає сталої дати. Коли свято в 2021?

В цілому, дата Благовіщення не змінюється, але є два обряду святкування – католицький і православний. Це подібно до Різдва – у католиків воно 25 грудня, а у Православних – 7 січня. З Благовіщенням навіть дати схожі В 2021 року свято Благовіщення випав на середу, 7 квітня

Благовіщення – свято великий, тому одним днем святкування не обмежується. За церковним звичаєм, у Благовіщення один день передсвятковий, і один – післясвяткові.

Коли з’явився свято і що він означає?

У самому слові “Благовіщення ” є відповідь – це “блага вість “. За церковним переданням, саме в цей день в кінці сьомого століття Архангел Гавриїл сповістив Діву Марію про те, що вона народить Ісуса.

Благовіщення 2021
Благовіщення 2021

Чого категорично не можна робити на Благовіщення?

Не можна мити голову і стригти коси. Навіть є така народна приказка – на Благовіщення птах гнізда не в’є, а діва – косу не пасе.

Також не рекомендовано надягати нові речі, сваритися з рідними і близькими, віддавати гроші, брати в борг, здійснювати великі покупки, шити, прати, випікати.

Благовіщення 2021
Благовіщення 2021

Цей день краще провести в спокої, гармонії з самим собою і своєю сім’єю, влаштувати сімейний обід або вечерю.

Також в цей день важливо помолитися – Господь вас почує і пошле те, про що ви просите.

Напередодні віруючі печуть пісних пташок з тіста. За повір’ям, вони сповіщають про прихід весни. Так як Благовіщення в народній традиції – це час, коли приходить весна.

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.