Трійця 2021: дата свята, церковні і народні традиції, прикмети і заборони

Трійця - церковне свято, яке відзначається на п'ятдесятий день після Великодня. Тому конкретної дати святкування немає - все залежить від року.

У 2021 року святкування Трійці припадає на 20 червня. З огляду на те, що дане свято відзначається на всеукраїнському рівні, і потрапляє на неділю, то 21 червня також буде вихідним. Таким чином, з 19 по 21 червня включно українців чекає позаплановий тривалий уїк-енд.

Друга назва Трійці – П’ятидесятниця

В цей день, як і в інші великі релігійні свята, категорично забороняється займатися важкою фізичною працею, шити, лаятися, давати в борг або брати гроші в борг.

Біблійні повір’я на Трійцю або П’ятидесятницю

свята Трійця
свята Трійця

На Трійцю в храмах проводять божественні літургії і здійснюють вечірню. У цей день читаються молитви живим і померлим, молитва про зішестя Святого Духа. Пол храму прикрашають зеленими травами. Свято має ще один символ – процвітання природи і початок нового життя.

Як потрібно відзначати Трійцю

Якщо ви йдете до церкви, прихопіть з собою букет польових квітів або просто запашних трав. Його слід освятити і поставити вдома. Дана річ виступить в ролі оберега від поганої енергетики.

Також в старовину зібрані на Трійцю трави сушили і використовували при лікуванні хвороб: вважалося, що сила лікарських рослин в ці дні посилюється.

Цей день варто провести в колі сім’ї, зібравшись за столом. День не пісний, тому можна влаштувати собі гастрономічне насолоду. Відмінною ідеєю буде “зелений ” день провести на природі.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.