День Антона: церковне свято 16 серпня 2021 року

У понеділок, 16 серпня відзначається день Антона. У народному календарі ця дата також отримала назву Исаакий-малинник.

Незважаючи на те, що до кінця літа два тижні, часто в цей день прохолодно, частіше – холодні вітри. Як правило, саме після цього дня сильна спека, яка стояла весь липень і половину серпня, відступає. Тепер рано вранці і пізно вночі все частіше віє осінньою прохолодою.

Раніше наші предки вважали, що 16 серпня повністю сходила малина і визрівала ожина

Дійсно, зараз у всю збирають урожай малини, тому з неї домогосподарки закривають чудове варення – але у всіх воно на смак своє.

Заборони 16 серпня

Церковне свято 5 вересня
Церковне свято

Перше, що забороняється робити в цей день – це проводити прибирання в будинку. Народна прикмета свідчить, що якщо прибрати сміття в цей день з дому, то і в гаманці буде порожньо. Тому рекомендуємо з народними прикметами не ризикувати.

Також не можна в цей день лаятися і будувати.

Прикмети 16 серпня

Сильний і холодний вітер – до морозної зими, теплий – до м’якої і сніжною.

Хмари вишикувалися в одну лінію – до вітряну погоду.

Яка погода сьогодні, така буде і в жовтні.

Південний вітер означає, що зима буде сніжною.

З огляду на те, що це понеділок, то на Антонов день радимо вам планувати нескладну роботу, відмовитися від шиття, купити малини або навіть зварити варення. До слова, на нашому сайті в розділі “Рецепти ” є чудові ідеї і рецепти для консервації.

Нагадаємо, раніше ми писали, що з вересня в Україні подорожчає базовий продуктовий набір – приблизно на 20% у вартості піднімуться м’ясо, молоко і яйця.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.