11 жовтня 2021 – яке сьогодні свято і що сьогодні не можна робити

11 жовтня в цьому році випадає на понеділок. Сьогодні є кілька всесвітніх свят, а також релігійний.

Наприклад, в світі 11.10 відзначає Міжнародний день дівчаток, Всесвітній день боротьби з ожирінням і Всесвітній день повітряних зміїв.

Який 11 жовтня церковне свято

Свята та вихідні жовтень 2020
Свята та вихідні жовтня

Православний світ в цей день вшановує пам’ять Харитона Сповідника. У народі день називають “Харитонов “. Наші предки вважали, що в цей день правильно – сидіти вдома, прибирати, і не висовувати носа з дому, щоб не назвати в будинок біду. Сьогодні ж дуже багато що змінилося. Зокрема, 11 жовтня – понеділок, робочий день. З самого ранку діти йдуть на навчання, а дорослі на роботу. Але щоб вшанувати традиції і віддати їм данину, слід забратися удома і важливо уникати в цей день сварок.

Що категорично сьогодні не можна робити

Краще в цей день уникнути фінансової тяганини – позики, сплати, боргів. Предки говорили: “Даси в борг Харитонові – не розплатиться довіку “. Це означає, що всі фінансові дії в цей день закінчаться погано.

Прикмети на 11 жовтня

Якщо в цей день вітряно, то зима буде сніжною і холодною. Якщо до цього дня з дерев опало листя, то зима буде без особливих перепадів температур, а якщо на гілках листя залишилися – зима буде суворою.

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.