Іменини 28 квітня 2023 року: які жіночі та чоловічі імена святкують сьогодні День ангела

28 квітня іменини відзначаються власниками 13 чоловічих та 2 жіночих імен. Дізнайтесь, у кого сьогодні День ангела і привітайте близьких людей.

Календар іменин 28 квітня 2023 року допоможе вам не забути привітати сьогоднішніх іменинників. Редакція “Одна хвилина” склала повний список жіночих та чоловічих імен, які відзначають День ангела 28 квітня.

У кого іменини 28 квітня 2023 року

  1. Андрій. Коріння імені Андрій йде зі Стародавньї Греції. У перекладі воно означає “хто має хоробрість”, “мужній”, “сильний”. Активність, сила і міць Андрія дозволяють досягти великих успіхів і досягти таких вершин, які іншим здаються захмарними.
  2. Аристарх. Ім’я Аристарх грецького походження, походить від двох смислових основ: “найкращий”, “найкращий” та “правитель”. Аристарх задумливий і обережний, йому не вистачає впевненості в собі, тому він ховається за крижаною завісою байдужості, яку легко і помилково можуть сприйняти за неповагу, коли насправді цей чоловік має надзвичайно чутливу душу. Тільки з часом і завдяки величезному терпінню, йому вдається стати товариським. Аристарх дуже насторожено ставиться до невідомого та несподіваного.
  3. Віктор. Ім’я Віктор утворено від латинського слова victor, що в перекладі означає переможець. У християнській вірі це ім’я є символом перемоги Ісуса Христа над гріхами та смертю. У міфах Стародавньої Греції Віктор був представником таких богів, як Марс і Юпітер. Віктор відповідальний та надійний, на нього завжди можна покластися, він не підводить та відповідає за свої слова. Такий справляється з будь-якими обов’язками, але іноді бере на себе занадто багато.
  4. Леонід. Значення імені перекладається як син лева. У Леоніда розвинене дивовижне чуття на людей. Знаючи, як у певній ситуації вчинить та чи інша людина, він вміє передбачати події.
  5. Лук’ян. Латинське ім’я Лукіан походить від прізвиська Lucianus, а “lux” означає “світло”. Лук’ян – це скромний та м’який чоловік. До оточуючих він доброзичливий. Багато хто користується його терпимістю, тому, окрім своїх турбот, несе відповідальність і за оточуючих.
  6. Мстислав. Ім’я утворено із двох слів “мстити” та “слава”, тому ім’я Мстислав перекладають як “славний захисник”. Мстислав дуже наполегливий у досягненні своєї мети та прагне розібратися у всьому до дрібниць. Він намагається уникати конфліктів через свою запальність.
  7. Олександр. Ім’я Олександр має значення “захисник”. Олександр відрізняється сміливістю, наполегливістю, владністю та впевненістю у собі. Він зможе досягти будь-якої мети, такому важливо, щоб справа, за яку він береться, була виконана точно і чітко.
  8. Сава. Схильний до емоційності та чутливості, але в той же час це твердий, рішучий і сильний чоловік. Ця людина любить себе, має самовпевненість, не боїться брати відповідальність, має організаторські здібності, наділена почуттям власної гідності.
  9. Севастьян. Головна риса характеру чоловіка Севастьяна – впертість. В характері Севастьяна виявляються твердість і імпульсивність, він точно знає, що хоче отримати від життя. Ця людина йде прямо до мрії, і не пощастить тому, хто стане на шляху. Ледачий і дратівливий, Севастьян має живий, але вкрай егоїстичний характер. Найголовніше у житті Севастьяна – він сам, його бажання та мрії.
  10. Теодор. Ім’я перекладають як “дарований Богом”, “Божий дар”. У християнстві відповідає імені Федір. Він вміє бути приємним, веселим та послужливим. Це вразливий чоловік з гарною уявою, який часто ретельно приховує свою схвильованість.
  11. Трохим. У чоловіка на ім’я Трохим дуже розвинені інтуїтивні здібності, тому він добре розбирається в людях і може легко розпізнати підлабузників і брехунів, які лише вдають друзів, а насправді хочуть нашкодити йому.
  12. Федір. Федір ніколи не входить у конфлікти, будь-які непорозуміння намагається вирішити мирно. Ця людина добрий господар, все в будинку може зробити своїми руками.
  13. Яків. Ім’я Яків характеризує свого власника як людину діяльну, це “чоловік-стріла”, активний екстраверт, який прагне змінювати навколишній світ.
  14. Анастасія. Анастасія – церковне ім’я. Часто так хрестять дівчаток, названих Алісами або новонароджених з іншими іменами, які не входять до списку православних.
  15. Василіса. Ім’я Василіса виступає жіночою формою чоловічого Василя. Походження бере початок від давньогрецького “базилеусу”, що в перекладі означає “цар”. Василіса – креативна та талановита особистість. Їй подобається висловлювати свої емоції та настрій за допомогою захоплень та хобі, вона спокійна і врівноважена.
Яке сьогодні свято, чиї іменини і хто народився - цікавий календар від сайту  "Одна хвилина"
У кого іменини 28 квітня 2023 року

Зірки, які відзначають іменини 28 квітня

В українському шоу-бізнесі День ангела 28 квітня відзначають співак Андрій Данилко, телеведучий Андрій Бєдняков, музиканти Віктор Бронюк, Олександр Пономарьов, співачки Анастасія Приходько, Настя Каменських.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.