Українців здивує зима 2024 року: синоптики розповіли, якої погоди чекати та чи буде сніг на Новий рік 2024

Після аномально теплих літа та осені українці сподіваються, що хоч зима буде нормальною. Та на це очікувати не варто. Дізнаймося, якої погоди чекати на Новий рік і далі.

До теплих новорічних ночей нам не звикати. Так, 1 січня 2023 року теж видалося далеко не сніжним. Стовпчик термометра показав на 10 градусів вище середньої температури. Схоже, у 2024 році тенденція до аномального тепла продовжиться.

В принципі, це непогано. Адже якщо зважати на постійні блекаути, то краще переносити їх, коли позначка градусника підійметься значно вище нуля. Спеціалісти Українського гідрометеорологічного інституту вже зробили тривалий прогноз, яким поспішили поділитися з українцями.

Прогноз погоди на Новий рік та зиму 2024

Для любителів снігу й ковзанок – це повне розчарування. Ані снігових наметів, ані великого морозу в ніч з 31 грудня на 1 січня не очікується. Новорічної ночі шкала термометра може трішечки опуститися нижче 0 градусів. Удень буде незначний плюс. Якщо в деяких місцинах й пролітатиме сніжок, то мокрий і дуже незначний.

Напередодні новорічних свят можливе значне зниження температури. В окремих регіонах країни на початку грудня буде -2°C, а в середині місяця очікуються заморозки до -15 градусів. Та вже до Різдва, 25 грудня, все налагодиться. Кілька по-справжньому холодних днів знову зміняться м’якою і теплою як для цієї пори року погодою. Позначка на градуснику показуватиме вдень до +7°C.

Прогноз погоди на Новий рік та зиму 2024

Зима, як і торішня, має бути з незначною кількістю опадів. Дощових і сніжних днів протягом холодного сезону буде зовсім небагато. Січень, за прогнозами синоптиків, буде трішки теплішим за грудень. Середня температура складатиме 0°C. Вночі мороз не перевищуватиме -5-8°C. Лютий прогнозується дещо холоднішим – до -11 градусів морозу.