7 найнебезпечніших і дурних дієт: краще так не робити

Існує величезна кількість дієт. Але деякі з них не тільки не принесуть користі, але й можуть сильно нашкодити. Про найнебезпечніші дієти читайте далі.

Дієта на ватяних дисках

Передбачає замість їжі ковтати ватяні кульки, просочені апельсиновим соком, перед кожним прийомом їжі, щоб заповнити запаси вітамінів, не використовуючи тверду їжу, і одночасно зменшуючи відчуття голоду. Як би страшно це не звучало, у цієї дієти, схоже, є послідовники.

«Ризик кишкової непрохідності, задухи, проблеми з видаленням неперетравлених ватних кульок. Це дуже погана ідея, яка дуже небезпечна», – попереджає дієтолог Рафаель Груман.

Дієта сплячої красуні

Дієта нагадує нам відому приказку «хто спить, той обідає», іншими словами, спите, щоб не їсти. Під час їжі, замість того, щоб сідати за стіл, все, що вам потрібно зробити, це подрімати. Не можете заснути? Досить взяти маленьку таблетку снодійного.

Відмова від їжі призводить до розладів харчової поведінки, дефіциту їжі, стомлюваності, не кажучи вже про те, що не можна довго дотримуватися цієї дієти. І як тільки ви повернетеся до звичайного харчування, скинуті кілограми повернуться.

ХГЧ дієта

Це низькокалорійна дієта, яка крім обмеження раціону передбачає ін’єкції або краплі ХГЧ, гормону, присутнього у вагітних жінок, з передбачуваним подавленням апетиту і жироспалюючим ефектом.

«Ця дієта вона може мати серйозні наслідки і викликати гормональний дисбаланс. Ризики для щитовидної залози дуже важливі», – попереджає Рафаель Груман. Ця дієта також викликає безліч недоліків, оскільки вимагає дієти в 500 ккал в день. Не забуваючи про повернення кілограмів відразу ж після повернення до класичної дієти.

Ні в якому разі не дотримуйтеся цих дієт - це небезпечно
Ні в якому разі не дотримуйтеся цих дієт – це небезпечно

Сигаретна дієта

«Випалювання пачки сигарет в день спалює близько 200 ккал», – пояснює Рафаель Груман. Деякі жінки, щоб менше їсти, збільшують споживання сигарет, а деякі починають курити просто для схуднення.

Можливий ризик серцево-судинних захворювань, рак легенів, передчасне старіння шкіри, безпліддя тощо.

Стрічкова дієта

При стрічковій дієті в шлунок імплантують стрічкового хробака, який з’їдає частину з’їденої їжі. Хоча лікарям, звичайно, заборонено імплантувати цей вид паразитів, таблетки, що містять яйця стрічкового хробака, продаються в Інтернеті.

Наявність паразита призводить до болю в животі, головного болю і безсоння. Він поглинає певні типи вітамінів, що призводить до значного дефіциту вітамінів. Стрічкові черв’яки шкідливі для здоров’я. Бажання його імплантувати суперечить здоровому глузду.

Повітряна або бретхаріанська дієта

Послідовники бретаріанской дієти (в тому числі Мішель Пфайффер в молодості) не їдять ніякої їжі. Вони вважають, що сонця і повітря достатньо, щоб забезпечити їх всіма необхідними поживними речовинами. Відповідно до цієї «філософії», завдяки медитації тіло може досягти рівня свідомості, що дозволяє йому харчуватися повітрям.

Це просто смертельна дієта. Тому що в цій дієті заборонена не тільки їжа, але і вода. Після кількох днів голодування ми втрачаємо не тільки вагу, але і енергію і, в кінцевому підсумку, життя. Організм не може прожити без води більше 3 днів.

Алкогольна дієта

Алкоголь містить багато цукру і калорій, тому, щоб мати можливість веселитися і пити, не напружуючи талію, ви забуваєте про їжу і відпускаєте алкоголь замість їжі.

У дієти всілякі недоліки, тому що алкоголь – це концентрат порожніх калорій, він не забезпечує ніяких поживних речовин. «Є ризик проблем з печінкою, підшлунковою залозою, виразкою… Є також ризик здуття живота при великому животі і маленьких стегнах». А як бонус ризик впасти в алкоголізм.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.