Королева Єлизавета II – рекордсмен по перебуванню при владі в сучасній історії

Королева Єлизавета II - перший британський монарх, який перевищив термін перебування на троні в 25 тисяч днів. Особливу дату відзначали 18 липня.

королівські рекорди

Це не перший рекорд за плечима у королеви Великої Британії та країн Співдружності: ще в 2015 році вона перевершила всіх своїх попередників по найдовшому терміну правління. Попередній рекорд тривалості перебування на троні був за королевою Вікторією, яка правила більше 23 тисяч днів або 63 з половиною роки.

 "Королева

Звичайно, до головних історичних рекордсменів їй ще правити і правити:

  • Мінхті, король Аракана (сучасна Бірма) – 95 років на троні;
  • Пепі II, єгипетський фараон – імовірно 94 роки при владі;
  • Карл Фрідріх Баденський – 73 роки.

Як відзначали подію

Через карантинних обмежень знаменний день відзначався в колі сім’ї, а народних святкувань не проводилося, тільки від імені королеви старі люди отримали продуктові набори і грошову допомогу.

 "Королева

Трохи раніше, влітку цього року, а саме 13 червня, королева Великобританії відсвяткувала 94-тий день народження.

Примітним є той факт, що справжній день народження Єлизавети II навесні – 21 квітня, але через погодні умови і більш зручною організації святкування, церемонію і загальний бенкет влаштовують в другі вихідні літа.

 "Королева

День народження королеви – одно з улюблених свят британців, які дуже цінують свої монархічні традиції. Річниці правління королеви завжди супроводжуються громадськими церемоніями.

 "Королева

Королівські обов’язки вона прийняла на себе у віці 25 років після раптової кончини попереднього монарха і її батька короля Джорджа VI в 1952 році. Виходить, зараз королева править вже понад 68 років.

Схожі статті

Помер батько Ані Лорак: артистка відреагувала на смерть рідної людини та показала своє фото з татом

Відома артистка Ані Лорак відреагувала на новини про смерть свого тата. Знаменитість опублікувала в соцмережі їхнє спільне фото та поділилась власними емоціями з приводу новини.

Коли вдома є старий лаваш та 1 яйце, готую цю просту закуску: рецепт моєї ледачої “подружайки”. Ділюсь

Здивувати гостей можливо, якщо знати правильні рецепти. Розповідаємо про найсмачнішу закуску з яєць і старого лаваша, з яких можна приготувати кулінарний шедевр.

Чоловік сказав: деруни без м’яса – картопля “на вітер”. Зробила такі на пробу і тепер не готую по-іншому

Рецептів дерунів існує безліч – їх готують з грибами, з сиром, з рибою, з яйцем, просто з картоплі. Спробуйте приготувати дуже смачні деруни з м'ясом між шарами картопельки.