Блюдо на мільйон: Свинина з яблуками під яблучним соусом – всі будуть в захваті

До обіду, вечері вихідного дня або до приходу гостей хочеться приготувати щось неординарне, ситне, смачне і апетитне на вид. Представлений рецепт повністю відповідає заявленим вимоги - навіть справжні гурмани будуть задоволені.

Великий плюс цієї страви – його можна легко розрахувати і приготувати на будь-яку кількість присутніх за столом. Ми надаємо рецепт на 4-х чоловік. Якщо гостей більше, беріть потрібну кількість стейків, а решта – відповідно пропорції.

Що знадобиться

  • 4 шматки свинини товщиною близько 2 см;
  • 4 тверді яблука;
  • 200 мл – стакан яблучного соку (краще саморобного, а то в магазинних багато цукру);
  • 2 ст.л. вершкового масла;
  • 2 ст.л. борошна;
  • 3 ст.л. рослинного масла;
  • сіль перець.

Як готувати

  1. Стейки натерти сіллю і перцем, обваляти в борошні і обсмажити на сильно розігрітій олії по 4-5 хвилин до утворення красивою скоринки.
  2. Залити яблучним соком, накрити кришкою, вогонь зменшити до мінімуму і тушкувати 10 хвилин. Залишити ще на 5 хвилин під кришкою.
  3. На окремій сковороді розтопити вершкове масло, додати яблука, порізані великими часточками, посолити і на середньої вогні посмажити 5 хвилин з одного боку, акуратно перевернути і підсмажити з іншого боку.
  4. На блюдо викласти стейки, зверху полити соусом після гасіння + смажені яблука, прикрасити зеленню і лимоном або оливками.

Для любителів пікантних страв при смаженні яблук можна додати трохи тертого імбиру.

Варіантів подачі багато:

 ""

 

 

 

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.