Неймовірна сума: щорічні витрати на зміну клімату

Вже давно відомо, що людство активно вбиває планету Земля, однак на поведінку більшості це ніяк не впливає. Може, фінансове питання зуміє торкнутися їх серця?

Як саме нині справи?

ООН провели невелике дослідження і склали прогнози, в зв’язку з якими було виявлено, що до 2030-го року зміни клімату щороку будуть коштувати світу 20 млрд доларів, а саме число стихійних лих зросте практично в два рази.

Організація Об’єднаних Націй в звіті вказала, що за останню половину століття відбулося вже більше 11-ти тисяч стихійних катастроф, які стосувалися безпосередньо води, погоди або клімату в цілому. За весь цей час в результаті катаклізмів загинуло 2 млн. чоловік, а світ зазнав збитків у розмірі 3,6 трлн. доларів. Однак на даний момент статистика є досить цікавою – смертність від катастроф значно зменшилася, а ось сама кількість зареєстрованих кліматичних лих збільшилася в 5 разів, економічні втрати від яких зросли в 7 разів.

Стихійні лиха
Стихійні лиха

Зовсім недавно, в 2018-му році, десь 108 мільйонів чоловік гостро потребували фінансової допомоги з-за вражання їх кліматичних катаклізмів. За результатами проведених прогнозів на майбутні 10 років до 2030-го року кількість потерпілих стрімко збільшиться на майже 50%, отже, економічні витрати в рівній мірі – середня сума, яку будуть виділяти на екстрену допомогу потерпілим, становитиме 20 млрд доларів щороку.

Схожі статті

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.