Майбутнє стрімко наступає: ШІ здатний створювати рецепти пива

Звичайно, це явно не те, для чого людство придумало штучний інтелект, однак навіть це відкриття є цілком цікавим.

Яким же чином відбулося відкриття?

Штучний інтелект вперше в світі самостійно придумав рецепт пива, проаналізувавши для цього вже 157 тисяч існуючих рецептів для виготовлення алкогольного напою. Таким чином, в Швейцарії місцева пивоварня MN Brew вже встигла приготувати пиво за рецептом, який придумала не людина. Хіба це не дивно?

В цілому, тим, кому пощастило вже його спробувати, дуже сподобався напій – за їхніми словами, в пиві переважають цитрусові смакові нотки, воно більше фруктове і легке, проте від цього не менш прекрасне. Скуштувати його можна буде, звернувшись до марки Deeper, адже саме під цим брендом пиво і планують випускати.

виробництво пива
Виробництво пива

Створено його було в процесі дослідження вчених з Університету Люцерна і компанії-розробника програмного забезпечення Jaywalker Digital. Спеціальний алгоритм «Brauer Al» провів аналіз 157-ми тисяч вже наявних рецептів, ретельно вивчив пропорції інгредієнтів і принципи створення пива в цілому. Один з учених, Марк Браво, зазначив, що штучним інтелектом буде набагато зручніше і швидше вносити різноманітність в ресторанну індустрію, адже його генерація рецептів завдяки більш швидкісному і детальному аналізу значно випереджає людську.

Виробництво пива однак не зміниться – хоч рецепт і придумує машина, але варити сам напій будуть звичні всім люди на звичних всім заводах, а після розподіляти за звичними всім пляшках. Можливо, в майбутньому слід задуматися про перехід на повну автоматизацію всіх процесів – таким чином набагато підвищиться продуктивність, ефективність і точність виробництва.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.