Неймовірній Ірині Аллегровій – 69 років: 14 цікавих фактів про саму шалену імператрицю російської естради

20 січня 2021 року легенду радянської та російської естради Ірини Аллегрової виповнилося 69 років. З чим прийшла до такого віку одна з найяскравіших і помітних співачок?

Потужний голос і сильний характер зробили з Ірини Аллегрової не чергову пересічну співачку російської естради, а самобутню, талановиту виконавицю з величезною фан-базою і власною філософією творчості. Зараз її амплуа має риси як “фатальної жінки”, так і романтичної, тонкої натури, якої є Ірина глибоко всередині. Яким був шлях зірки на шляху до слави, і які трагедії приховує її біографія? Пора дізнатися про життя знаменитості більше.

Через численні ускладнень під час вагітності і важких пологів майбутня співачка могла зовсім не народитися на світ – її батьків до останнього готували, що дівчинка може не вижити, і тільки дивом лікарям вдалося врятувати маму і новонароджену Іринку.

Ірина Аллегрова в ранньому дитинстві
Ірина Аллегрова в ранньому дитинстві

Свою доньку обидва батьки дуже любили – балували, творчо просвіщали, адже обидва з пари працювали в сфері мистецтва. Подружжя очікували, коли ж в Ірині прокинеться якийсь із талантів, але до надходження в випадково вибрану музичну школу ніхто достовірно не знав, що вона народилася саме з відмінним слухом.

Ірина Аллегрова з детсва займалася в балетній школі
Ірина Аллегрова з дитинства займалася в балетній школі

Під час навчання її хвалили і всіляко розвивали в напрямку музики і вокалу – дівчинці було цікаво вчитися, так що успіхів не потрібно було довго чекати. Через довгі роки після випуску зі школи, вона таємно зізналася журналістам, що не в останню чергу любов до співу була викликана нерозділеною закоханістю в викладача по вокалу.

В юності Аллегрова займалася озвученням фільмів
В юності Аллегрова займалася озвученням фільмів

Кар’єра Аллегрової почалася з озвучування індійського кіно – досвід складний, а тому дуже корисний.

Дивно, але вищої музичної (та й в будь-який інший сфері) освіти у Ірини немає – вона не змогла прийти на іспити в Бакинську консерваторію, бо тоді серйозно захворіла. Батьки, зрозумівши, що дочка просто втратить рік, дозволили їй поїхати в Москву.

В молоді роки серед хобі майбутньої зірки було також письменство – любовні інтриги і власні романи наштовхнули її на написання любовної прози. Але три книги, що вийшли з-під її пера, згодом перестала подобатися і самої Аллегрової.

Аллегрова на початку кар'єри
Аллегрова на початку кар’єри

Вона була одружена тричі, але тільки один чоловік мав дійсно помітний вплив на її життя і творчість – продюсер Володимир Блехер. З ним вона була в шлюбі під час важких 90-тих, коли кількість виступів і концертів сильно скоротилося, так що довелося підробляти. Ірина тоді серйозно захопилася випічкою, пекла тортики і тістечка, і навіть трохи не кинула естраду заради цього заняття остаточно. Готує вона дуже смачно, і про це знають майже всі її колеги і знайомі.

У перші роки виступ Ірина більше заробляла випічкою тортів на замовлення, ніж музикою
У перші роки виступ Ірина більше заробляла випічкою тортів на замовлення, ніж музикою

Також саме Блехер порадив дівчині ще на зорі її кар’єри змінити амплуа – якщо до зустрічі з ним співачка виступала в скромних, непомітних сукнях, то Володимир як обізнана людина попросив на нарядах не економити. З тих пір сценічні образи Ірини стали однією з її візитних карток, а весь одяг шиється по її особистим ескізами.

Перший чоловік зробив з Ірини яскраву блондинку
Другий чоловік зробив з Ірини яскраву блондинку

У житті пари був кумедний, але іронічний момент – після того, як Ірина вперше виконала пісню “Угонщица”, в той же вечір правда вкрали їх машину. Причому марка збігалася зі згаданою піснею – подружжя втратили коханої “Дев’ятки”.

Знаменитість принципово цурається політики – за її власними словами, на виборах вона була лише одного разу, в 1996 році. Тоді вона вирішила проголосувати за Єльцина.

Зіркою Аллегрова стала на початку 90-х минулого століття
Зіркою Аллегрова стала на початку 90-х минулого століття

На відміну від багатьох колег, кліпи Аллегрової майже ніхто ніколи не бачив – тим не менш, вона їх випускає. Просто часто скандальні ролики на телебаченні крутити не ризикують. Зате в інтернеті легко можна знайти приклади.

Так змінювалася Ірина за роки кар'єри
Так змінювалася Ірина за роки кар’єри

Ірина два рази потрапляла в серйозні авіакатастрофи (на вертольоті і на літаку), але не тільки залишалася живою, а й без подряпини.

Аллегрова з донькою Лалою і онуком Сашком
Аллегрова з донькою Лалою і онуком Сашком

Ну і наостанок – в чому ж секрет характерного, злегка хрипкий голосу співачки? Спочатку вона сама говорила, що напевно справа в десятиліттях куріння – аж надто складно було відмовитися від шкідливої звички. Але потім вона таки зізналася, що через постійні гастролі в 80-тих не раз зривала голос і перевтомлювала зв’язки. Як не дивно, вона не тільки не стала менш популярною після цього, але і прославилася саме неповторним тембром.

Популярне

Схожі статті

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.

На цю вечерю прибігають навіть сусіди. Просто, але як же смачно виходить: курячий суп із сирними кульками

Суп - це знайома всім проста і смачна страва, яка також вважається корисною. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт курячого супу з сирними кульками, який сподобається кожному з першої ж спроби.