Автору “Не сип мені сіль на рану” В’ячеславу Добриніну 75 років – як живе відомий співак і композитор

Автор найпопулярніших хітів радянських часів, які і зараз із задоволенням все слухають, харизматичний В'ячеслав Добринін - іменинник.

Напевно, немає серед дорослих людей в нашій країні, хто б не чув, а більшість із задоволенням і підспівувати стануть, такі шлягери як “Синій туман” і “Не сип мені сіль на рану”. Їх написав і виконує В’ячеслав Добринін, якому 25 січня 2021 року виповнилося 75 років.

А ще, композитор автор таких мега-популярних хітів: “Ни минуты покоя”, “Прощай”, “Кто тебе сказал”, “Напиши мне письмо”, “Родная земля”, “Все, что в жизни есть у меня”, “Ты мне не снишься” і ще кількох сотень.

Народився майбутній Народний артист СРСР в повоєнні Москві, в 1946 році. Його ім’я при народженні – В’ячеслав Галустовіч Антонов, причому прізвище він отримав від російської матері, а батько був вірменином – Галуст Петросян. Одружилися батьки на війні, але після її закінчення рідні батька і чути нічого не хотіли про російську дружину і їх розвели заочно, незважаючи на вагітність жінки.

В'ячеслав Добринін в дитинстві з мамою
В’ячеслав Добринін в дитинстві з мамою

Батька В’ячеслав так ніколи і не побачив. Мама прищеплювала йому любов до музики з самого дитинства. До закінченню школи він грав на 5-ти інструментах, а ще очолював шкільну команду з баскетболу. У 10-му класі, натхнений творчістю “Бітлз” створив групу “Орфей”, яка була досить успішною і хлопці добре заробляли на танцплощадках і кафетеріях.

В'ячеслав Добринін в юності
В’ячеслав Добринін в юності

Після школи вступив до МГУ на факультет історії мистецтв. потім закінчив аспірантуру, а заодно навчався на диригентсько-хоровому курсі в консерваторії.

Після навчання хлопця відразу взяли в популярний тоді ансамбль Олега Лундстрема в якості гітариста. Тоді ж за порадою взяв псевдонім Добринін (Антонових в ансамблі було троє). У 1972 році в паспортному столі він поміняв по батькові та прізвище і стад В’ячеславом Григоровичем Добриніним.

Слава до нього як автору пісень прийшла після знайомства з Аллою Пугачовою та ансамблем “Веселые ребята”. Пісні музиканта співали Лев Лещенко, Софія Ротару, Роксана Бабаян і Йосип Кобзон.

В'ячеслав Добринін
В’ячеслав Добринін

А в 1986 році Михайло Боярський змусив Добриніна вийти на сцену самостійно. Гарний, привабливий співак з хрипотою в голосі відразу сподобався глядачам. У послужному списку автора – понад 10 тисяч шлягерів, 39 сольних альбомів, два з яких золоті.

Добринін також часто знімався в кіно – у нього 20 ролей в різних музичних і художніх картинах.

У Добриніна було 2 шлюбу. перша дружина Ірина з дочкою Катериною зараз живуть в США.

Перша дружина Добриніна і дочка
Перша дружина Добриніна і дочка

Друга дружина, теж Ірина, дітей у них немає. Зате в США у В’ячеслава двоє онуків.

Сім'я Добриніна: зліва перша дружина, зять, дочка, внучка і внук, праворуч - друга дружина,
Сім’я Добриніна: зліва перша дружина, зять, дочка, внучка і внук, праворуч – друга дружина,

Своє 75-річчя Добринін через обмеження, пов’язаних з пандемією коронавірусу, планує відсвяткувати у вузькому сімейному колі.

Популярне

Схожі статті

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.