Помер соліст “Піснярів” Леонід Борткевич: все, що відомо про причини смерті музиканта

Сьогодні, 13 квітня 2020-го, помер соліст вокально-інструментального ансамблю "Пісняри" Леонід Борткевич. Музиканту зовсім скоро мало виповнитися 72 роки.

Цю сумну новину повідомили на офіційній сторінці ансамблю в Facebook:

“Сьогодні в Мінську помер один з легендарних “Піснярів” Леонід Борткевич. Світла пам’ять артисту!”, — йдеться в повідомленні.

За словами колеги Борткевича Валерія Скорожонка, герой статті помер від цукрового діабету.

Пісняри
Пісняри

Леонід дружив з багатьма артистами, тому його смерть стала великим потрясінням для всіх них. Так, публічні співчуття вже висловили Лев Лещенко, Дмитро Колдун, а Ігор Ніколаєв поділився у себе в мікроблозі спільними фото з покійним другом та щемливими душу спогадами:

“Льоня часто бував у нашому домі, привозив мені в подарунок свої картини (він чудовий художник!), приїжджав до мене на мої концерти в Білорусі, виходив на сцену і ми з ним разом співали його знамениті “Рушники”… Важко, неможливо повірити, що його немає… Важко втрачати друзів… Царство тобі небесне, Льонічка!”.

Борткевич був учасником так званого золотого складу групи “Пісняри”, саме в його виконанні запам’яталися головні хіти колективу — “Вероника”, “Александрина”, “Березовый сок”, “Беловежская пуща” та багато інших.

У перший раз Леонід покинув ансамбль в 1980-му через неможливість суміщати гастролі з навчанням в ГІТІСі. До оновлених “Піснярів” він повернувся у 2003-му.

Леонід Борткевич зі своєю третьою дружиною Тетяною Родянко
Леонід Борткевич зі своєю третьою дружиною Тетяною Родянко

У покійного музиканта залишилося троє дітей від трьох дружин — сини Олексій, Річард і Крістіан, а також молода дружина Тетяна Родянко, що стала вдовою.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.