Місце Святого Грааля встановлено за допомогою стародавнього рукопису віком 1500 років

Від стародавніх легенд до сучасних фільмів, Святий Грааль протягом століть залишався в центрі загадок.

Дослідники Біблії отримали стимул в пошуках Святого Грааля після того, як його місцеперебування було зазначено в документі, написаному через 500 років після Таємної вечері.

Кажуть, що Святий Грааль – це чаша, з якої Ісус Христос пив під час Таємної вечері і яку Йосип Аримафейський використовував для збору крові при розп’ятті Христа.

Від стародавніх легенд до сучасних фільмів, релігійний об’єкт протягом століть залишався в центрі загадок і чарами. Безліч людей шукали цю християнську реліквію, але пошуки її остаточного розташування можуть бути прискорені проривом у розумінні її шляху.

Лише через 500 років після того, як він був згаданий в Біблії, паломник Антонін з П’яченци сказав, що бачив «чашу з оніксу, яку наш Господь благословив на останню вечерю» у своїх описах святих місць Єрусалиму.

А документальний фільм Смітсонівського каналу «Секрети» пояснив, чому відкриття цього древнього тексту могло стати ключем до пошуку його останнього спочинку.

Оповідач сказав: «За давнім манускрипту, чаша, яку Ісус використовував на Таємній вечері – Святий Грааль, зберігалася і шанували в Храмі Гробу Господнього.

«Але перша відома згадка відбувається через 500 років після смерті Ісуса, так що ж сталося з ним після Таємної вечері?

«Визнали б учні тоді його важливість?

Вечеря, який Ісус їв в останні хвилини перед арештом, був моментом надзвичайної важливості. «В центрі історії – чаша, з якої починається перше причастя».

Священник англіканської церкви Робін Гріффіт-Джонс детально пояснив, чому, на його думку, об’єкт охороняли ті, хто був близький до Ісуса. Він додав: «Вони хотіли б зберегти що-небудь, що було б свідченням їхнього друга, який в ту ж ніч був відданий. «У той же вечір вони б взяли чашку і сказали:« Це особливе, ми збираємося залишити її собі ».

А професор Університету Північної Кароліни Джеймс Табор вважав, що він зібрав воєдино докази того, що рух продовжував сповідувати християнство в Єрусалимі.

У 2016 році він сказав: «Нове християнський рух почало використовувати будинок Таємної вечері як зборів. «Отже, хтось зі значними ресурсами, який по суті проходить цей приватний будинок руху, і залишається там на 40 років. «Вони хотіли бути в тому ж місці, що та Ісус, і відчувати себе у священному і святому місці. Ви могли бачити артефакти, ви могли бачити кімнату, де вмивався Ісус, так що це було майже як музей ».

У березні 2014 років зо два іспанських істориків заявили, що вони виявили Святий Грааль в церкви в Леоне на півночі Іспанії. Кажуть, чаша стояла там з 11 століття. Наукове датування підтвердило, що чаша була зроблена між 200 р., до н.е. і 100 р,, н.е., і історики представили дані, які включали трирічні дослідження місцезнаходження Грааля.

Попри переконливі подробиці, неможливо дізнатися напевно, що пара виявила чашу, з якої пив Ісус. Розбіжності поглиблюються тим, що в різних місцях по всьому світу знаходиться приблизно 200 передбачуваних Святих Граалей.

Більш того, багато вчених ставили собі питання, чи існував Святий Грааль взагалі.