Суд над Навальним: суддя оголосила рішення екстреного засідання після арешту Олексія в аеропорту

Завершився екстрений суд над Олексієм Навальним, якого заарештували відразу ж після прибуття в Росію після лікування в Німеччині.

Прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш повідомила результат судового засідання. Так, Навальний буде перебувати під вартою 30 діб до 15 лютого, однак де саме — на даний момент неясно. При цьому адвокат глави Фонду боротьби з корупцією Вадим Кобзєв має намір оскаржити винесене рішення.

“Затримали на кордоні, відвезли в невідомому напрямку, адвоката не допустили, суд провели екстрено прямо у відділі поліції, заарештували на 30 діб. Це не можна назвати навіть пародією законності”, — пише Ярмиш у себе в Твіттері.

Скриншот из Твиттера Киры Ярмыш
Скріншот з Твіттера Кіри Ярмиш

Як тільки суд завершився, Олексій звернувся до своїх прихильників з проханням не сидіти склавши руки, нічого не боятися і виходити на вулиці заради кращого майбутнього.

Нагадаємо, Навальний цілих 5 місяців перебував у Німеччині, де після отруєння проходив реабілітацію в клініці “Шаріте”. Проведені фахівцями аналізи довели, що в організмі політика дійсно були знайдені сліди отрути, яка тягне за собою серйозну шкоду здоров’ю і навіть смерть, причому в мінімальних дозах.

Алексей Навальный с женой Юлией возвращаются в Россию
Олексій Навальний з дружиною Юлією повертаються в Росію

Олексію пощастило не просто вижити, а й залишитися дієздатним, хоча його прихильникам всіляко заважали вивезти його на лікування за кордон.

Ця новина приголомшила весь світ, тому кілька авторитетних видань, таких як Bellingcat, The Insider, Der Spiegel, телеканал CNN, а також представники ФБК провели незалежне розслідування і змогли знайти всіх причетних до отруєння Навального. Ймовірно, саме це і стало причиною його термінового затримання.

Олексій Навальний
Олексій Навальний під час затримання

Більше подробиць того, що сталося, дивіться у відео:

spot_img

Схожі статті

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.

Нереальна смакота на обід або вечерю. Картопляне пюре та трохи фантазії: рецепт картопляних кульок у соусі

Багато хто шукає смачний варіант обіду. Відповідних страв існує безліч. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому і сподобається вам із першої спроби.