Як виглядало весільну сукню принцеси Діани? Восьмиметровий шлейф чого вартий!

Одне з найшикарніших і дорогих суконь світу - це наряд, в якому принцеса Уельська Діана йшла під вінець. Минуло вже багато років, а плаття залишається іконою досі.

Однак, у світлі останніх подій, про нього заговорили в світі. Стало відомо, що діти принцеси Діани принц Вільям і принц Гаррі дали “добро ” на те, щоб вінчальний наряд їх покійної мами показали на виставці в Кенсингтонському палаці. Виставка буде називатися “Історичні королівські палаци “, і плаття Діани буде на ній одним з головних експонатів. Розпочнеться вона о червні 2021 року і триватиме мінімум до січня 2022 року.

Цю новину повідомляє видання Hellomagazine.

Серед особливостей сукні – довжина його шлейфу складає більше двадцяти футів, що прирівнюється до майже восьми метрів. Тканина покрита паєтками, що робить шлейф ще більш важким.

Весільна сукня принцеси Діани

8-метровий шлейф весільного плаття Діани досі вважається рекордсменом в королівської середовищі. Але, можливо, знаючи його історію, мало кому так вже хочеться побити цей рекорд

Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани

За спогадами дизайнерів, на створення 8-метрового шлейфу у них пішло понад 130 метрів тканини. Оскільки неможливо було виткати тканина потрібної ширини (бо дизайнери жадали заповнити шлейфом весь простір в проході між рядами гостей), «хвіст» сукні мав два поздовжніх шва.

До слова, в результаті наречена Діана була пом’ятою. Основний тканиною наряду стала тафта – це тонкий, але щільний глянцевий матеріал, для якого характерна жорсткість і ламкість складок. Розправити складки і пом’яті місця допоможе тільки праска. Це не врахували. І Діані треба було проїхатися до місця вінчання в закритому кінному екіпажі. Вийшовши з нього, наречена і її подружки відчайдушно намагалися врятувати ситуацію, розтягуючи і розправляючи складки гігантського 8-метрового шлейфу. Однак він уже не виглядав таким ідеальним.

Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани

До слова, у Діани було два абсолютно різних вінчальних сукні. Цей секрет дизайнер видав тільки через більш ніж 20 років – виявилося, друге створили на випадок того, якщо перед весіллям в пресі спливе інформація про те, як буде виглядати перше.