Корисні речі з СРСР, про які сьогодні навіть не згадують (ФОТО)

Багато людей вважають: "А ось в Радянському Союзі жилося здорово! ". Однак в кожному періоді історії свої принади і особливості.

Зараз, наприклад, більшість людей і компаній переходять в автоматизований режим, тому всі опції прагнуть перевести подалі від ручних і трудомістких. У Радянському Союзі теж було чимало ідей як полегшити людський побут і працю. І сьогодні ми спробуємо згадати “чудеса техніки ” минулого століття, які за станом на 2021 рік здаються древніми і архаїчними.

Багаторазовий флакон для духів

Багаторазовий флакон для духів
Багаторазовий флакон для духів

Зараз дівчата і жінки звикли купувати баночку для духів, використовувати парфуми і викидати її, адже так? Раніше в косметичці кожної модниці була ось така ємність, яку ні за що і ніколи не можна було викинути.

Маленький чорно-білий телевізор

Маленький чорно-білий телевізор
Маленький чорно-білий телевізор

Про плазми тоді не йшлося. І навіть кольоровий телевізор був чимось диким і розкішним. А ось маленькі чорно-білі телевізори “Старт ” були більш популярними. У деяких вони навіть в гаражах ще залишилися. Правда, включити їх – ціла проблема.

Персональний комп’ютер “Контакт 64”

Персональний комп'ютер Контакт 64
Персональний комп’ютер Контакт 64

Зараз ПК виглядає як ноутбук або монітор і системний блок. А ось так (фото нижче) виглядав персональний комп’ютер в дитинстві наших батьків і бабусь з дідусями. Де ж монітор, – запитаєте ви? А він був там не передбачений! Більш того, така розкіш була по кишені лише чиновникам з хорошими зарплатами.

Мишка з балалайкою

Мишка з балалайкою
Мишка з балалайкою

А цей заводний ведмедик, нехай і не був таким м’яким, як нинішні іграшки, але був найпопулярнішою іграшкою СРСР. Правда, була така річ не у всіх дітей.

Схожі статті

Чудесний рецепт “Стакан молока” дала мені 90-річна бабуся. Тісто – винятковий пух: готую круглий рік

Пиріг на молоці – дуже смачна і ароматна випічка, яка має повітряну і дуже ніжну структуру. З приготуванням такого справиться навіть дитина.

Беру звичайний фарш і булочку “Малятко”. Виходить така смакота, що не можемо відірватися: роблю побільше

Для приготування котлет вам не знадобиться хліб, адже його вдало замінить звичайна здобна булочка. Її солодкий смак чудово підкреслить м'ясну закуску.

З’їдять за хвилину! Новий салат з буряка “Свята людина” в пакеті на кожен день. Готую в мікрохвильовці

Навіть зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний святковий салат, від якого будуть в захваті всі гості. Салат виходить соковитим, ніжним і дуже смачним.