10 найнебезпечніших тварин світу: варан, бегемот, гребенястий крокодил та інші. Яка в них загроза? (ВІДЕО)

Найчастіше тварини рідко нападають на людей без вагомої причини або небезпеки з боку людини, тому вже багато років людина живе в мирі та злагоді з природою.

Однак є тварини, які самі по собі хижі, і вони можуть нападати на людей, виявляючи не тільки свою агресію, але і показуючи, що вони головніші. Якщо вірити голлівудським фільмам, найбільшу загрозу для людей представляють акули, леви і збунтувалися мавпи. Однак найчастіше самі не безпечні істоти набагато менше, а небезпека виходить далеко не від їх гострих зубів. У нашому відео ми розповімо вам про топі найбільш небезпечних тварин в світі, і покажемо як вони виглядають.

На десятому місці розташувався цар звірів лев. Незважаючи на те, що у всіх казках і мультфільмах, а також деяких фільмах і серіалах лев – це найсильніший і найнебезпечніший, від його пазурів і зубів щорічно гине близько двохсот людей. Це цифри, наведені журналом Сайенс Фокус.

Дев’яту позицію займає слон. І не стільки через свою агресії, навіть навпаки, слони дуже спокійні, скільки через ваги і габаритів.

Слон є найбільшим твариною на Землі. Африканський слон – найнебезпечніше тварина в світі.

На восьмій позиції в нашому власному рейтингу найнебезпечніших тварин планети розташувався бегемот. Так, багатьом вони здаються милим, нешкідливими і навіть незграбними. Особливо після перегляду мультфільму Мадагаскар, де бегімотіха на ім’я Глорія дуже смішна й добра.

Насправді ж бегемоти вважаються найнебезпечнішими тваринами в Африці. Вся справа в їх розмірах і агресивності. Від їх нападу гине більше людей, ніж від нападу будь-яких інших тварин (в тому числі крокодилів і левів).

Сьома позиція в рейтингу небезпеки належить гребнистой крокодилу. Гребенястий крокодил вважається одним з найбільших хижаків на планеті. Самці цього виду досягають семи метрів в довжину і можуть важити до двох тонн. Вони зустрічаються на східних берегах Індії, у багатьох країнах Південно-Східної Азії, в Папуа – Новій Гвінеї і на півночі Австралії.

Шосте місце в нашому топі найбільш небезпечних тварин планети займає акула-бик. Мабуть, її не просто так можна назвати найнебезпечнішою акулою в світі.

На п’ятому місці білий ведмідь. Незважаючи на те, що він такий весь нешкідливий і виглядає як плюшевий, в ньому криється серйозна небезпека.

Четверте місце займає Чорна мамба. Чорна мамба – найбільш поширена в Південно-Африканській Республіці отруйна змія.

Медоед відкриває трійку найнебезпечніших тварин. Хоча візуально він дуже милий і забавний, але насправді – хижак, який не боїться ні великих тварин, ні самих отруйних змій.

На другому місці в нашому рейтингу комодський дракон або як його ще називають – варан. Варани живуть на деяких індонезійських островах, прямо по сусідству з місцевими жителями – а саме на островах Комодо, Рінка, Джилі Мотанг, Флорес, Падар.

Першого місця ви будете точно здивовані. Найбільшу небезпеку для людини представляють … комахи. Так, саме вони – маленькі комарі. Ці невеликі за розміром, але дзвінкі комахи є найбільшою загрозою для життя людини. Оскільки комарі часто є переносниками різних захворювань, щорічно через них гине близько 725 тис. Чоловік, хворих на малярію.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.