Ведучий Дмитро Комаров показав, як створюється місто-шедевр зі справжнього льоду

Український телеведучий-мандрівник Дмитро Комаров серед лютих морозів взявся за небезпечну роботу і показав, як створюється казковий місто з льоду на півночі Китаю.

19 лютого глядачі телеканалу 1 + 1 чекав новий випуск тревел-шоу “Світ навиворіт”. У продовженні масштабного китайського сезону Дмитро Комаров відправиться на північ Піднебесної – в самий холодний мегаполіс країни, щоб доторкнутися до народження казкового міста з льоду.

 "" Китай – гігантська країна, яка об’єднала в собі самі різні кліматичні зони. Тут можна побачити і спекотні тропіки, і високогірні поселення, і мляві пустелі, і навіть одне з найхолодніших місць на землі – мегаполіс Харбін. Для команди Світу навиворіт північна частина експедиції по Китаю стала найхолоднішою в історії програми, адже температура повітря в Харбіні опускається до мінус 30 градусів, а звичайний окріп з термоса за частки секунди перетворюється в хмару дрібних крижаних кристалів.

 ""

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Оселедець під шубою з секретів: смак, який ти запам’ятаєш надовго

Але якщо для більшості людей мінус 30 – моторошні холоду, то для жителів Піднебесної це привід влаштувати приголомшливе зимова розвага – Харбінський крижаний фестиваль. Саме тут щороку, як в казці, зводиться чарівне місто з льоду, а по ночах кришталеві палаци і блискучі вежі висвітлюються тисячами різнокольорових вогнів. Грандіозні крижані скульптури цього міста неодноразово вносилися в Книгу рекордів Гіннесса. Для їх побудови використовують 180 тисяч тонн кристально чистих, ідеально рівних кубиків льоду.

 ""

Щоб розібратися, де ж китайці беруть стільки льоду, і за допомогою яких технологій створюють сучасне крижане диво, Дмитро Комаров і Олександр Дмитрієв приїдуть в Харбін за тиждень до початку фестивалю.

Харбин
Харбін

“Готуючись до цієї поїздки я уявляв собі самі наворочені і хитрі апарати, які створюють ідеальний лід для Харбіну шоу. Але в програмі ми покажемо, що китайці використовують тільки один, вельми примітивний механізм “, – поділиться враженнями ведучий.

Нагадаємо, українська співачка Тоня Матвієнко вперше розповіла про ставлення до насмішок і Хейта в соціальних мережах.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Схожі статті

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.