Мільйони доларів, дорогоцінності і палаци: кому дістанеться спадщина королеви Єлизавети ІІ

8 вересня 2022 року померла королева Єлизавета ІІ. За своє життя найвпливовіша жінка світу нажила велику спадщину починаючи від дорогоцінностей і закінчуючи палацами.

Покійна королева Великобританії Єлизавета ІІ була однією з найбагатших жінок світу. Її статки оцінювалися у 88 мільярдів доларів, але виявилося, що саме її частка з цієї шаленої суми становить близько 450 мільйонів. За оцінками експертів приблизно 447 мільйонів з власних коштів Єлизавети будуть передані її родині.

Особисті статки королева отримала теж у спадок. Від батька їй дісталися маєток Сандрінгем і замок Балморал, а матір залишила їй 70 мільйонів фунтів. Чоловік Єлизавети принц Філіп також заповів їй різне майно на суму 10 мільйонів фунтів.

Кому дістанеться спадщина королеви Єлизавети ІІ
Кому дістанеться спадщина королеви Єлизавети ІІ

Британські монархи мають власну королівську скарбницю з численними коштовностями. Це майно корони і передається від одного правителя іншому. У покійної Її Величності були особисті ювелірні прикраси, предмети мистецтва, антикваріат.

Найбільшим багатством Єлизавети ІІ були цінні папери. Одна тільки колекція поштових марок монархині оцінюється у 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Що стосується розкішних палаців і маєтків, то на членів королівської родини чекає переселення. Приватну власність королеви Сандрінгем поки невідомо хто займе, а Букінгемський палац відносяться до володінь корони і не заповідаються у спадок.

Кому дістанеться спадщина королеви Єлизавети ІІ
Кому дістанеться спадщина королеви Єлизавети ІІ

Першим право обирати собі резиденцію має новий король Карл ІІІ. Вважається, що він переїде у Букінгем. Наступне за пріоритетом право вибору належить принцу Вільяму. Останнім часом Єлизавета ІІ більшу частину часу проводила у Віндзорському замку, тому герцоги Кембриджські були змушені переїхати в будинок неподалік та навіть перевести дітей в іншу школу. Чи зміняться плани Кейт Міддлтон і Вільяма після смерті королеви стане відомо згодом.

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.