В СРСР випускали трикутні пляшки: що там було?

За документами трикутні пляшки вважали аптечними, але зберігали там далеко не ліки.

Промисловість СРСР випускала дуже багато різних речей, в тому числі і трикутні пляшки. Які ми зараз не використовуємо, а хтось їх навіть бачить у перший раз.

 "Навіщо

Пляшка ХХ-го століття

Трохи історії

На початку двадцятого століття такі пляшки були на всіх полицях продуктових магазинів країни. У документах було написано, що це аптечні тари, а не харчові. А зберігали там оцтову есенцію.

Відомо, що оцтова кислота є однією з найслабших. У той же час концентрований вид кислоти цілком може зробити опік, отруїти або навіть призвести до летального результату.

Чому саме форма трикутника?

 ""

Трикутні пляшки різного розміру

Щоб уникнути небажаних ситуацій і проблем, вибрали незвичайну форму для пляшок. Адже у такому вигляді її складно з чимось переплутати. Оцтову есенцію за зовнішньою формою могли впізнати навіть діти. На дотик теж було легко зрозуміти що це. Також на кутах пляшки були спеціальні мірні смужки, щоб господиня самостійно і безпечно могла розвести рідину в столовий оцет.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Основні причини розвитку астми у дітей: Які небезпеки підстерігають на кухні

Нагадаємо, у березні зима повертається в Україну: синоптик розповів, коли чекати весну.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Українці запам’ятали її дівчинкою з боб-каре: як зараз виглядає 22-річна Еліна Іващенко з шоу “Голос. Діти”

Еліна Іващенко, співачка та колишня учасниця шоу "Голос. Діти", після участі у проєкті сильно змінилась. Показуємо, як зараз виглядає знаменитість.

Перескочила з 52 розміру на 44-й: салат французьких циган. Такі інгредієнти, що можна їсти навіть на ніч

Всього з трьох основних інгредієнтів виходить дуже смачний, свіжий та соковитий салат. Крім того, він дуже легкий і точно не нашкодить вашій фігурі.

Син виріс точною копією Жанни Фріске: Дмитро Шепелєв вийшов у світ з двома синами і нерідною донькою

Вдівець Жанни Фріске Дмитро Шепелєв вперше за довгий час з'явився на публіці з синами та падчеркою. 10-річний син Фріске Платон дуже схожий на свою зіркову маму.