Новий різновид біологічної війни: жителі США стали масово отримувати дивні посилки – в кожній пакетик з невідомими насінням

Не замовлені посилки вже скоро місяць масово отримують жителі різних штатів в США. Відправник - невстановлені особи з Китаю. У посилках - насіння невідомих рослин. Уряд звернувся до громадян ні в якому разі їх не саджати і не викидати.

Все почалося в останніх числах червня – в поштові відділення та кур’єрські служби надійшли цілі блоки посилок від пошти Китаю із зазначенням точних імен та адрес жителів міст і селищ в самих різних частинах США.

Службовці пошти порахували, що це чергові замовлення з Аліекспресс і рознесли послання по домівках. Люди здивувалися – вони нічого не замовляли. При розкритті посилок виявилося, що всередині просто прозорий пакетик з зіпером і насінням. Ніяких супровідних документів або написів немає. Хоча на конвертах у вмісті вказані ювелірні вироби, книги, різні дрібні предмети, іграшки.

Посилка з насінням з Китаю
Посилка з насінням з Китаю

Такі дивні посилки здивували людей. Жінка написала в ФБ – я подумала, що це насіння огірків.

Інша людина сказав – вони схожі на соняшник, але інші.

Насіння, схожі на соняшник
Насіння, схоже на соняшник

Треті по виду визначили гречку, але насіння чорне, а у гречки зелено-коричневе.

Насіння, схожі на гречку
Насіння, схоже на гречку

Хтось пильний повідомив владі. Після невеликого розслідування виявилося, що таких послань тільки в штаті Вірджинія більше 10 тисяч. А по всій країні – майже 120 тисяч. Насіння найрізноманітніші – кількість видів перевалила за 50.

Частина з них ідентифіковані – це виявилися інвазивні рослини, які ростуть тільки на території Китаю і є злісними бур’янами. Деякі – генномодифіковані квіти та овочеві культури.

генномодифіковані рослини
Генномодифіковані рослини

Влада вже більше 10 штатів – Техасу, Вашингтона, Огайо, Юти, Вірджинії, Луїзіани, Кентуккі і ін., офіційно звернулися до населення не саджати їх і не викидати, а здавати в місцеві департаменти сільського господарства.

Комісар по сільському господарству Райан Куорлз сказав:

«На даний момент у нас немає достатньої інформації, щоб зрозуміти, чи є це обманом, жартом, інтернет-шахрайством або актом сільськогосподарського біотероризму»

Зараз проводиться розслідування – розглядаються дві основні версії.

Перша – що це біологічна атака на екосистему США. Відправники сподіваються, що хоч хтось із заінтригованих людей висадить насіння і вони поширяться по території, витісняючи місцеві види. Інші можуть просто викинути їх на смітник, де насіння теж проросте.

Різні насіння з посилок
Різні насіння з посилок

Наскільки це небезпечно, можна судити по чагарниках борщівника, насіння якого були завезені в нашу країну тільки з метою вивчити, чи підходить він на корм худобі. З дослідних ділянок буквально за 10 років борщівник захопив всю територію і представляє реальну загрозу і екосистемам, і людині через свою отруйність.

Друга версія: якась фірма в Китаї зайнялася аферою, так званим «партизанським маркетингом»: вони відправляють сотні тисяч посилок по світу, а потім вказують, що у них величезна клієнтура і отримують податкові пільги від уряду і фінансову допомогу.

Ситуацією вже зайнялося ФБР. А днями з’явилися перші повідомлення про аналогічні посилках в Іспанії.

 

 

 

 

 

 

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.