29-річний онук Нурсултана Назарбаєва Айсултан несподівано помер у Великобританії, куди втік півроку тому

Онук Нурсултана Назарбаєва півроку тому попросив політичний притулок у Великобританії і побоювався за своє життя. Сам помер або допомогли?

Дивна історія з онуком колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва 29-річним Айсултаном отримала несподіване трагічне завершення – молода людина померла в Британії за 10 днів до свого 30-річчя.

Подробиць ніяких немає, попередній діагноз – зупинка серця. Про це стало відомо казахському виданню zakon.kz.

Айсултан Назарбаєв
Айсултан Назарбаєв

Айсултан (Ракхат – під таким ніком у нього був акаунт у Фейсбуці) був молодшим онуком президента, як писали незалежні казахські ЗМІ – типовим мажором.

До 25 років він не мав освіти, був слухачем академії футбольного клубу «Челсі». Повернувшись на батьківщину Айсултан спробував взяти владу в казахстанської футбольній федерації, але йому не допомогла навіть висока протекція.

Молодий чоловік поїхав назад в Лондон, там потрапив в кілька неприємних історій: заліз до чужої квартири і пробував випрати свої речі в пральній машині; при затриманні вкусив поліцейського за ніс, отримав умовний термін із зобов’язанням пройти лікування і реабілітацію від наркотичної залежності.

Айсултан Назарбаєв
Айсултан Назарбаєв

В кінці зими цього року Айсултан раптом оголосив себе опозиціонером з твердженнями, що у нього є «інформація про масштабну корупції між урядом Росії і Казахстану» і про «мільярди доларів, вкрадених у народу».

Після цього попросив політичний притулок у Великобританії під приводом політичного переслідування в Казахстані і стеженням ФСБ Росії.

Деякі його пости в Фейсбуці були весь дивні: він написав, що півроку його в Казахстані тримали у в’язниці. А ще видав страшну сімейну таємницю – він не внук Назарбаєва, а його син, так як той мав зв’язок зі своєю дочкою Дарігою.

Пост в Фейсбуці
Пост в Фейсбуці

Крім того, Айсултан заявив: він побоюється, що спробують уявити психом і вб’ють, виставивши все як самогубство.

Схоже це і сталося. Подивимося що буде далі.

 

spot_img

Схожі статті

Готується просто і швидко, а вся сім’я сита. Йдуть ще з дека: соковитий рецепт курячих биточків у підливі

Що приготувати смачного, але щоб не морочитися на кухні, а сім'я залишилася ситою і задоволеною? Сьогодні ми підготували рецепт курячих биточків із підливою, який ідеально підходить для цього.

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.