Літак з Навальним сів в Берліні: лікуванням отруєного Олексія займуться німецькі лікарі

Сьогодні рано вранці російського опозиціонера і борця з корупцією медичним бортом відправили до німецьких лікарів. Тільки що літак з Навальним сів в Берліні, як повідомила Кіра Ярмиш.

Тепер діагностикою та лікуванням Олексія займуться незалежні фахівці, на результати яких, як вважають прихильники політика, можна покладатися. Після отруєння невідомою речовиною 20 серпня він до сих пір знаходиться в стані коми.

Медицинский самолет, на котором Навального транспортировали из Омска в Берлин
Медичний літак, на якому Навального транспортували з Омська в Берлін

Відомо, що в четвер вранці герой статті повертався з робочої поїздки додому в Москву. Єдиним, що чоловік вжив в той день, був чай в аеропорту. Судячи з усього, саме в напій отруту і підмішали.

Літак, яким летів Навальний, довелося екстрено посадити в Омську, оскільки під час польоту йому стало погано. Усе розвивалося стрімко — засновника Фонду боротьби з корупцією прямо зі злітної смуги забрала швидка, він уже тоді був без свідомості.

Алексея Навального забирают на скорой с рейса в Москву
Олексія Навального забирають на швидкій з рейсу в Москву

При надходженні в лікарню Олексія поклали в реанімаційне відділення, де він впав у кому і його підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Тим часом його лікуючий лікар Олександра Васильєва та дружина Юлія терміново прилетіли в місто, щоб стежити за діями місцевих медиків. Їм не давали доступ до медичних виписок Навального, а дружину і зовсім не хотіли впускати в палату, оскільки «пацієнт не дав своєї згоди».

Юлия Навальная
Юлія Навальна

Кіра Ярмиш, прес-секретар опозиціонера, вважає те, що трапилося, навмисним отруєнням, враховуючи, що це вже не перший замах на життя активіста.

Представники Олексія довго добивалися дозволу на його перевезення до Німеччини і через півтори доби з моменту госпіталізації це нарешті сталося.

Реанимобиль с Алексеем Навальным едет в аэропорт
Реанімобіль з Олексієм Навальним їде в аеропорт

«Боротьба за життя і здоров’я Олексія тільки починається. Треба буде пройти ще дуже багато, але зараз хоча б зроблений перший крок», — написала в соцмережах Ярмиш.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.