МОН спростувало повідомлення ЗМІ про подвійні зимових канікулах в Україні: кожен навчальний закладу визначатиме терміни самостійно

Цей навчальний рік (як і закінчення попереднього) у школярів виходить екстремальним - пандемія і карантин вже внесли свої корективи. А що буде далі?

Осінні канікули в червоній карантинній зоні були продовжені на 2 тижні, місцями відкрилися дитячі сади і класи молодшої школи.

Міністерство освіти зараз працює над тим, як максимально ефективно і безпечно організувати подальший навчальний процес, щоб діти і знання отримали, і були захищені від вірусної небезпеки, і відпочити змогли.

Кілька днів тому в багатьох ЗМІ з’явилося повідомлення, що МОН розіслало офіційні листи до керівників навчальних закладів з рекомендаціями зимові канікули розбити на 2 етапи, в сукупності діти відпочиватимуть три тижні:

  • з 28 грудня по 10 січня (14 днів)
  • з 15 лютого по 21 лютого (7 днів)

На своїй офіційній сторінці Міносвіти спростувало такі повідомлення, назвавши їх фейком.

Відповідно до Закону України “Про освіту” право визначати терміни канікул покладені безпосередньо на навчальні заклади та місцеві органи влади, тільки має бути витримано головна вимога – загальна кількість навчальних днів не повинно бути менше 175.

Крім того, свої корективи вноситиме і зонування в регіонах в залежності від кількості захворілих – в червоної і чорної (планується ввести і таку) зонах всі навчальні заклади будуть закриті і переведені на дистанційне навчання. На думку співробітників Кабінету міністрів, тільки такий підхід буде знижувати темпи поширення коронавірусау і грипу, якого цієї зими очікується цілих 4 штаму.

Схожі статті

Рецепт передала наша бабуся. Діти з’їдають по 2 штуки кожен за лічені хвилини: пишні булочки “Сметанники”

Булочки "Сметанники" знайомі багатьом із нас із дитинства. Їх нам готували бабусі, також продавали в шкільному буфеті. Сьогодні ми підготували саме цей рецепт, який подарує вам приємну ностальгію.

І чому я не готувала так раніше? Жменька фаршу і пара картоплин: ситна й смачна вечеря за 30 хвилин максимум

Картопля по-турецьки з фаршем на пательні - проста та смачна страва. Прекрасний варіант, щоб нагодувати домашніх ситним обідом, оскільки таке поєднання продуктів додає ситості та пікантності.

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.