Карантинні нововведення: де і як будуть штрафувати за відсутність маски

Не так давно змінили механізм штрафування за відсутність маски. Де тепер не можна ходити без маски і як буде проходити процедура штрафування - читайте далі.

Через те, що кількість хворих на коронавірус активно збільшується і введені нові карантинні обмеження, також змінилася процедура щодо накладення штрафів за відсутність засобів індивідуального захисту. Про те, як буде працювати новий закон про штрафи за порушення карантину розповів Денис Малюська, міністр юстиції.

Він стверджує, що штрафи, які були раніше (від 17 до 34 тисяч гривень), були невиправдано високими, оскільки не кожен порушник міг викласти зі своєї кишені таку кругленьку суму. У зв’язку з цим, були встановлені інші норми штрафування.

Нова процедура щодо накладення штрафу значно спростилося. Якщо до цього нововведення на порушника виписувався протокол, який вирушав до суду і тільки після його рішення нараховувався штраф, то тепер все набагато простіше – штраф виписують відразу. Так би мовити, не відходячи від каси. Та й розмір штрафу став менше і становить від 170 до 255 гривень.

Але де будуть штрафувати за відсутність маски?

В ефірі телеканалу «Україна» Максим Степанов пояснив, що штрафи не будуть виписуватися всім на хто знаходиться без маски на вулиці. Виняток тільки якщо людина знаходиться в великому скупченні людей, де дистанція не дотримується.

А ось отримати штраф можна, якщо знаходиться без засобів індивідуального захисту в громадському місці, або в транспорті.
Глава МОЗ наводить приклад, якщо людина зайде в супермаркет без маски, то соціальна дистанція вже не буде важлива, оскільки відстань один між одним буде постійно змінюватися. Треба бути в масці.

Штрафи за відсутність маски
Штрафи за відсутність маски

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.