Гра на виживання: правила для автомобілістів, які допоможуть уникнути ДТП

Для пішоходів і водіїв ожеледь - це одна з найчастіших причин автокатастроф взимку.

Тільки перше півріччя 2020 на Україні зафіксовано майже 50 тисяч випадків ДТП, у яких загинуло близько тисячі чоловік, а травми отримали 10 тис осіб. Саме тому ожеледь вимагає підвищеної уваги на дорозі. Ми вирішили нагадати вам про правила, які допоможуть врятувати здоров’я, а часом навіть життя.

Слизька дорога - що робити? Аварія, фото ілюстративне
Слизька дорога – що робити? Аварія, фото ілюстративне

Поспішиш людей насмішиш. Або помреш

Пам’ятайте про те, що при підвищеному ковзанні гальмівний шлях автомобіля збільшується. Тому вибирайте безпечну дистанцію і безпечний інтервал свого транспортного засобу так, щоб ви змогли вчасно загальмувати і уникнути аварії.

Ремені безпеки не обмежують свободу, а рятують життя

Не забувайте про це елементарне правило, і, в разі зіткнення на дорозі, у вас є шанс відбутися легким переляком.

Правила дії при занесенні на поворотах

Слизька дорога - що робити?
Слизька дорога – що робити?

Якщо у вас передньопривідний автомобіль, потрібно трохи натиснути на педаль газу, щоб вийти із замету. Якщо задньопривідний – повернути колеса в сторону заносу. У будь-якому випадку, перед поворотом важливо знизити швидкість.

Деталі теж важливі

Перед виїздом на дорогу в умовах снігопаду переконайтеся, що склоочисник робочий. Також не піддавайте небезпеки пішоходів, і заздалегідь починайте знижувати швидкість перед пішохідним переходом, навіть якщо там поки нікого не бачите. Пішохід може вибігти на проїжджу частину несподівано.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.