Вихідні та робочі дні у грудні 2020 року: коли відпочивати в Новорічні свята

В кінці року уряд порадував українцям один додатковий офіційний вихідний, якого раніше, до слова, не було. Це пов'язано з новим релігійним святом.

Всього в останньому місяці 2020 року 31 день, з них робітників – 21. Вихідних і святкових – 10. Один день скорочений – це 24 грудня перед католицьким Різдвом. Відповідно, 25 грудня – державний вихідний.

Католицьке Різдво в Україні

Католицьке Різдво в Україні
Католицьке Різдво в Україні

Це свято на державному рівні ввів п’ятий президент України Петро Порошенко. Напевно у тих, хто не сильно розбирається в релігії, виникне логічне запитання: що спільного і чим відрізняється Різдво у католиків і православних?

Католики відзначають, що для них це свято навіть важливіше нового року. Місяць перед 25 грудня має свій період підготовки, який називається Адвент. Віруючі в католицизм весь цей час присвячують духовного очищення, морального підготовці, прикрашають будинок різдвяними вінками і готують пряникових чоловічків.

Православне Різдво в Україні

 ""

Воно за традицією відзначається 6-7 січня, коли всі віруючі готують кутю, а діти в ошатних костюмах ходять по домівках хресних і сусідів, і співають колядки. 7 січня, до слова, теж офіційний державний вихідний, а ось 6 – звичайний робочий день (скорочений).

На урядовому рівні прийняли рішення офіційно відзначати і той, і той свята, щоб не обмежувати віруючих і представників різних релігійних груп.

Схожі статті

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!