Яке свято 27 листопада і хто народився в цей день? цікавий календар

До кінця року залишилося трохи більше місяця, і вже хочеться якогось свята.

Як виявилося, 27. 11. 2020 теж є свої приводи, які відзначають як на загальному рівні, так і в якихось окремих країнах. Наприклад, в Росії щороку (починаючи з 1995 року) в цей день святкують День морської піхоти.

Яке сьогодні свято
Яке сьогодні свято

Історичні події 27 листопада

В цей дня 1895 році шведський хімік Альфред Нобель підписав заповіт, в якому йшлося про те, щоб передати його кошти на рахунок Нобелівської премії, і давати її частково переможцям і лауреатам.

Не обійшлося і без трагічних подій. Наприклад, в 1989 році стався вибух Boeing 727 над Боготою. В результаті теракту (цю трагедію вже розслідували і офіційно визнали терористичним актом) загинули 110 осіб. Організатором став славнозвісний наркобарон Пабло Ескобара.

Хто народився 27 листопада

319 років тому з’явився на світ шведський метеоролог і астроном Андерс Цельсій, який запатентував шкалу вимірювання по градусам. Також цей день став днем народження для актора, сценариста і режисера Брюса Лі.

27 листопада: православний календар

У церковному світі в цей день вшановують пам’ять великомученика апостола Пилипа.

Популярне

Схожі статті

Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.