З 1 січня подорожчає газ: хто і на скільки більше тепер буде платити? Календар тарифів

З Нового року споживачів газу очікує неприємний "сюрприз " платити їм доведеться більше, причому збільшення тарифу досить таки суттєве.

Стосується подорожчання тих, хто вибрав собі в якості постачальника національну компанію «Нафтогаз України».

За повідомленням прес-служби НАК Нафтогазу, керівництвом було прийнято резолюцію, яка регламентує підвищення ціни газу для побутових клієнтів в січні на 14%.

Цінник на природний газ для побутових клієнтів в січні 2021 року виглядає наступним чином: 7,22 грн за куб.м з ПДВ і без урахування вартості розподілу.

Тариф на газ в Україні
Тариф на газ в Україні

До порівняння, ще в 2020 році цей показник був зафіксований на рівні 6,33 грн за куб.м, і це також без урахування грошей за розподіл.

У компанії НАК Нафтогаз України прокоментували різке і серйозне подорожчання “синього палива “

«Зміна цін на газ в січні обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо.

Тариф на газ в Україні
Тариф на газ в Україні

Разом з тим ГК “Нафтогаз України”, починаючи з серпня, пропонує своїм клієнтам газ по одним з найнижчих цін серед постачальників », – розповідають в прес-службі Нафтогазу.

Відзначимо, що, за офіційною інформацією прес-служби, компанія Нафтогаз займається постачанням “синього палива ” для приблизно двох відсотків споживачів газу країни (побутові цілі).

Це приблизно 250 тисяч домоволодінь (будинок, квартира, юридичні особи (компанії) і так далі).

Критики прогнозують, що це не останнє підвищення в 2021 році. Цілком ймовірно, що в липні і грудні тариф знову піднімуть поряд з тим, що Кабмін піднімає мінімальну заробітну плату.

До слова, з 1 січня вона також збільшується. Замість п’яти тисяч гривень українці отримуватимуть 6 тис грн, а з 1 грудня 2021 року – 6500.

Схожі статті

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.