Погода на Новий рік: крижаний дощ або святковий сніг?

Уже через кілька днів весь світ святкуватиме 2021 рік. Плануючи своє святкування, варто враховувати прогноз погоди.

Як повідомляють синоптики Укргідрометцентру, в останній день року, що минає погода в Україні на Новий рік буде досить похмурою і дощовою.

Якщо 31 грудня опади переважно зосередяться на Заході, то 1 січня моросіть буде вже в більшості областей. Але ні, це не святковий снігопад, як багато хто міг подумати. Здебільшого, це будуть опади у вигляді мокрого дощу, які при мінусовій температурі будуть перетворюватися в лід, що особливо небезпечно і для пішоходів, і для водіїв.

Погода на Новий рік
Погода на Новий рік

Синоптики Українського гідрометцентру прогнозують, що до кінця року в країні встановиться вітряна погода, але температура буде високою

А ось 1 січня вітер стихне, однак буде мокро. Звичайно, мало людей в цей час кудись поспішатимуть, однак Одна хвилина нагадує про деякі правила безпеки:

Погода на Новий рік
Погода на Новий рік
  • виходячи на вулицю, вибирайте зручний одяг і взуття, яке не буде сковувати ваші рухи при хотьбе;
  • віддавайте перевагу взуттю на рівній підошві;
  • не розмовляйте по телефону і не ходите в навушниках, коли слизько;
  • відмовтеся від поїздок на авто по ожеледиці, якщо це не дуже важливо і можна перенести на більш сприятливі погодні умови.

Поки ж синоптики прогнозують, що з 2 січня прийде потепління. На Півдні та Закарпатті вдень + 9 + 13, а вночі + 2 + 5 градусів. А ось Схід і Північ будуть поки з низькими температурами – вдень від -1 до +4, вночі -1 … -4 морозу. На інших територіях + 5 + 9 днем і 0 … +4 вночі.

Невеликі дощі можливі завтра в північних і західних областях.

У Києві буде накрапати дощ, вдень + 5 + 7, вночі 0 … +2.

У середу, 30 грудня, майже по всій території країни буде сухо і сонячно, дощі можливі лише на крайньому Заході.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.