В 2021 українців чекають надбавки до пенсій за стаж: хто і скільки отримає

2021 рік уже почався з того, що зросла мінімальна заробітна плата. Крім того, для українців збільшили багато тарифи на комунальні послуги.

Уряд планує також збільшити і пенсії для деяких категорій громадян. Щоб нікого не обділити, у владі прийняли рішення двічі перерахувати соціальні виплати, що організовуються за віком.

Так, в Кабміні вже визначили, що за кожний повний рік страхового стажу пенсія за віком збільшується на 1% розміру поточної пенсії.

У 2021 році на українців чекає подвійне підвищення пенсії: з липня і з грудня

підвищення пенсії
підвищення пенсії

Однак надбавка, як виявилося, не дуже-то і висока. В результаті за 10 «додаткових років» будуть доплачувати на 16,5 грн більше.

Це випливає з рішення про підвищення прожиткового мінімуму (ПМ) для непрацездатних, яке передбачено в прийнятому бюджеті країни, пише «Обозреватель».

Так, розмір надбавки за стаж наднормативний становить до 1% ПМ. У липні вона збільшиться на 8,5 грн, а в грудні ще на 8 грн за рік.

«За кожен повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1 відсоток розміру пенсії, але не більше ніж на 1 відсоток мінімального розміру пенсії за віком. Наявний в обличчя наднормативний страхового стажу не може бути обмежений », – йдеться в законі.

Наприклад, якщо у жінки є 40 років стажу, на даний момент вона має право на надбавку у розмірі 176,9 грн, з липня – 185,4 грн, а з грудня – 193,4 грн.

Нагадаємо, в цьому році вже було збільшення мінімальної заробітної плати з п’яти до шести тисяч гривень, а з грудня 2021 року ще одне підвищення – вже на 500 гривень.

Варто відзначити, що раніше в уряді планували на поточний рік тричі збільшити так звану “мінімалку ” – в січні, липні і грудні. Однак коли затвердили бюджет, зрозуміли, що ресурсів в загальній страт на 2021 поки що на три підвищення немає.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.