Як зараз живе жінка, яка народила свого первістка в 65 років? Стала неблагополучною

Валентина Підвербна з Чернігова кілька років тому серйозно прославилася і на всю Україну, і на весь світ.

Вона увійшла в історію рекордів як найпопулярніша породілля. Так, ви не помилилися. Валентина стала мамою в 65 років.

Валентина Підвербна - народила первістка в 65 років
Валентина Підвербна – народила первістка в 65 років

Життя Валентини складно назвати щасливою: в двох шлюбах дітей вона не народила, а пізніше лікарі сказали, що стати матір’ю їй не судилося. Довгі роки про дитину вона і не думала: під її опікою була мати, у якої було багато проблем зі здоров’ям. Коли матері не стало, Валентина зрозуміла, що залишилася зовсім одна: ні подруг, ні родичів, ні чоловіка.

Здійснити мрію материнства їй допомогло власне завзятість і небайдужі люди. Мешканка Чернігова завагітніла за допомогою процедури штучного запліднення, на яке дуже довго збирала гроші, просила милостиню і місяцями харчувалася тільки картоплею, щоб заощадити якомога більше.

Валентина Підвербна - народила первістка в 65 років
Валентина Підвербна – народила первістка в 65 років

Незважаючи на пізній вік для пологів і всі побоювання лікарів, у 2011 році Валентина Підвербна народила здорову дівчинку без вроджених патологій і ускладнень під час пологів.

Це її Первісток, і назвали дівчинку Анна Марія. Мама так хотіла цю дочку, що, здавалося б, у вихованні все повинно бути гладко і без вад. Але не тут то було.

Валентина Підвербна - народила первістка в 65 років
Валентина Підвербна – народила первістка в 65 років

Пізнє материнство – питання, яке завжди буде викликати суперечки: одні впевнені, що народжувати у віці 40+ потрібно, якщо є сили і бажання мати дитину, інші переконані, що жінки, які стають матерями в біологічному віці бабусь, егоїстичні і прирікають дітей на раннє сирітство.

Дочка Валентини Підвербна на шкільній лінійці
Дочка Валентини Підвербна на шкільній лінійці

Як кажуть сусіди мами-рекордсменки, Валентина ніколи не відрізнялася привітним характером, а після народження дівчинки все тільки погіршилося. Лікарів і медсестер з дитячої поліклініки вікова мама вирішила не пускати, дитині не робила щеплення, і навіть не водила в лікарню, коли малятко хворіла.

З квартири Валентини йшов неприємний запах, а виводячи дочку на прогулянку, вона забороняла їй спілкуватися з іншими дітьми. За великим рахунком, маленьку дівчинку було дуже шкода: позбавлена можливості спілкуватися з дітьми свого віку, вона весь час проводила з найстаршою мамою.

Валентина Підвербна навіть відмовилася віддавати дитину в школу, мовляв, сама в змозі навчити її читати і писати. В 2021 році Анні-Марії Підвербна буде вже 10 років, а її літня 75-річна мама так і не змирилася з тим, що її дочки потрібно соціалізуватися, спілкуватися з однолітками. Хоча від матеріальної допомоги небайдужих Валентина не відмовляється.

Родила в 65 лет – история немолодой мамы

Стала мамой в 65 лет – история обычной женщины из Чернигова

Posted by Одна минута on Thursday, March 4, 2021

Схожі статті

Можна готувати хоч кожен день: 5 смачних салатів молодої капусти. Весінні рецепти, які я розтягую до осені

Настала весна, час легкості та схуднення. У цю пору року завжди хочеться чогось простого. Сьогодні ми підготували добірку з 5 рецептів салатів із молодою капустою, які забезпечать сонячний настрій.

Чоловік після роботи летить додому, коли готую цю вечерю за 35 грн: рецепт, який підкорив моїх 3-х чоловіків

Як можна максимально заощадити в приготуванні вечері? Можна використовувати молоді кабачки та сковороду. Страва виходить недорогою, але дуже смачною. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Беру йогурт і заморожену вишню. Нереально смачний пиріг “6 склянок”: готувала одразу два, але виявилося мало

Пиріг "6 склянок" настільки простий у виконанні й при цьому смачний, що його захочеться випікати знову й знову. Замість заморожених вишень можна брати будь-які інші ягоди.