Погода на травневі свята 2021 Україна: чого чекати? Синоптики дали точний прогноз

Травневі свята - це одне з найбільш очікуваних часів весни. Адже затяжні вихідні - це можливість провести час з сім'єю, розслабитися.

Головне – щоб погода дозволяла. Саме тому синоптики вже взялися розраховувати, яка погода буде на травневі свята в 2021 році.

Травень 2021 році принесе затяжні дощі, але буде і можливість погрітися під сонцем

Травневі свята 2 021
Травневі свята 2021

“Ймовірно, травень цього року принесе довгоочікувані дощі. Це гарна новина. Погана – вони можуть припасти на один з травневих свят, а саме – День Перемоги і супутні йому довгі вихідні. Зате на Першотравень буде сухо і тепло “, – розповідає в коментарі виданню “КП в Україні ” народний синоптик Леонід Горбань.

Він вважає, що не дивлячись на прохолодну погоду в кінці квітня, травень стане аномально спекотним. Уже в перших числах місяця повітря впевнено прогріється до 16-20 градусів.

Ближче до 9 травня в Україну прийдуть зливи і грози, які триватимуть близько тижня

Травневі свята 2 021
Травневі свята 2021

Однак температура повітря буде теплою, а значить після дощу можна буде прогулятися в парку.

Потім температура повітря підвищиться, і дощів після цього не передбачається до кінця місяця. А закінчиться він дострокових влітку. Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує суху і жарку погоду на останню неділю травня з температурою 28-32 градусів.

Нагадаємо, що в травні нас чекають додаткові вихідні в честь свят. Так, відпочивати українці будуть 1, 2, 9 травня. Всього в місяці буде 18 робочих днів і 13 передсвяткових і святкових.

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!