99 лютого: як довго українці будуть мерзнути і чи буде в травні по-справжньому весняна погода?

У багатьох регіонах України на травневі свята погода не дуже порадувала. Люди, які зібралися йти на природу, побачили за вікном дощ і холод.

Такий прогноз авторитетні метеорологи давали ще з квітня, і попереджали, що для багатьох травневі свята пройдуть в дощах, як і весь травень. Ми вирішили дізнатися, чи довго ще українці будуть мерзнути, і коли закінчиться погодний антициклон.

Як виявилося, вся Європа потерпає від небаченого за останні 30 років холоду

Погода на травневі свята 2021
Погода, травень 2021

Цю інформацію підтверджують у службі зміни клімату Коперника.

“Як довго будемо мерзнути, – поки невідомо. Тому травень – не менше мінливий і холодніше квітня. Такий же нестійкою буде погода і на прийдешньої тижні. Ще вночі триматися заморозки – від +2 до +5. І це в повітрі – на грунті буде мінус. Дощі почнуться зі Сходу, а з вівторка, 11 травня, почнуть мігрувати через всю Україну на Захід. Температура повітря вдень коливатиметься від +15 до +23. І поки це максимум, на який можемо сподіватися “,

– сказано в повідомленні метеорологів.

Якщо проаналізувати прогноз погоди в різних регіонах України до кінця травня, то можна сказати, що хмарно буде постійно. З змінної успішністю раз в декілька днів йтимуть дощі, а в інші дні буде прохолодно і вітряно.

Тому метеорологи радять не ховати теплий одяг в зв’язку з появою першого весняного сонця.

З приводу того, яке буде в 2021 році літо, синоптики поки впевнено не можуть нічого сказати. Однак, судячи з їх попередніми прогнозами, воно буде менш жарке, ніж літо 2021 року. За класикою жанру, сильна спека стоятиме тільки в липні. І то, виключно в другій половині. А ось перша половина червня буде чимось схожа на травень – така ж дощова, тільки температура повітря буде вище.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.