Свята та вихідні дні в серпні: скільки будуть відпочивати українці

У серпні 2021 року в українців буде 10 офіційних вихідних.

Оскільки День незалежності цього року потрапляє на вівторок, то українці зможуть відпочивати чотири дні поспіль – 21, 22, 23 і 24 серпня. Однак понеділок, 23 серпня, доведеться все таки відпрацювати в суботу 28 серпня.

Крім чотириденних вихідних, українці будуть відпочивати ще 6 днів: 1, 7, 8, 14, 15 і 29 серпня.

У серпні 2021 року в українців буде 10 офіційних вихідних

Що відмічають у серпні?

Крім Дня Незалежності в серпні відзначають багато свят. Однак, жодна з цих дат не є “червоною”, і не дає українцям додатковий вихідний день.

Так, 12 серпня відзначають Міжнародний день молоді, 14 серпня – Перший Медовий Спас (Маковій), а також початок Успенського посту, 23 серпня – День Державного Прапора України, 28 серпня – Успіння Пресвятої Богородиці, День авіації України, День далекобійника і інші.

В Україні хочуть скасувати вихідні в честь свят

До слова, нещодавно в Верховну Раду внесли новий законопроект, який передбачає скасування перенесення робочих і святкових днів. Так, зараз, діє така практика, що якщо державне свято припадає на вихідний, то перший після нього робочий день також є вихідним.

Поки це законопроект не реалізували, але цілком імовірно, що закон зовсім скоро може вступити в силу.

А як ви до цього ставитеся?

Схожі статті

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?