Ілля в воду написав або Ільїн день 2021 – що можна і чого не можна робити в день Іллі Пророка

2 серпня - Ільїн день. Для віруючих в цю дату існує дуже багато традицій і повір'їв. Про основні ми розповімо в нашій статті.

Як з’явився свято

Ільїн день – церковне свято на честь пророка Іллі. Вперше цей пророк згадується ще в Старому Завіті: він жив приблизно за 900 років до Різдва Христового в Древнеізраільское царстві.

Що значить “Ілля в воду написав “

Ільїн день
Ільїн день

У цей день краще не купатися у водоймах. Вважається, що в них збирається вся нечисть – русалки, озерні і болотні духи і т.п.

За старих часів вважалося, що в цей день в воду краще не потикатися, оскільки у озер і річок збираються русалки і водяні, які можуть потягти на дно.

Незважаючи на те, що часи змінюються, і в нинішньому світі вже не ті повір’я і прикмети, старші люди все ж не йдуть купатися в річку або озеро в цей день.

Як привітати з днем Іллі

В Ільїн день віруючі вітають один одного, перш за все, зі святом святого пророка. Також прийнято говорити один одному просто: “З днем пророка Іллі! “.

В цей день іменини

В першу чергу, в цей день потрібно привітати всіх з ім’ям Ілля. Також іменини святкую 2 серпня 2021 Георгій, Кузьма, Опанас, Леонтій, Олексій, Юхим, Петро, Тихон, Іван.

Більше про традиції і релігійних святах кожен день читайте на нашому сайті в інших розділах.

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.