Майже всю Україну накриють дощі з сильним градом: яким областям дістанеться найбільше

В останні кілька днів з зведень новин весь час відомо про те, що якусь область накрив град, сильний дощ, а пориви вітру повалили дерева.

Це явище, на жаль, і не думає відступати. І вже днями багато областей України накриє циклон.

Кому ж варто побоюватися, і які заходи потрібно вжити, щоб здоров’я, життя і майно не постраждали? Про це читайте наш матеріал.

Погода в Україні 6-10 серпня буде складною через циклон

Особливо це торкнеться західній частині країни. Температура повітря трохи впаде і тенденція ослаблення спеки продовжиться.

У більшій частині центральної України, а також на Півдні та Сході очікується температура повітря в межах від +29 до +34 градусів. На Заході буде свіже, від +22 до +27 градусів тепла. На Півночі країни очікується від +25 до +29 градусів.

Про це повідомляє РБК Україна з посиланням на своїх синоптиків.

Що робити, щоб не стати жертвою поганої погоди

Ураган в Києві 19 липня
Ураган в Києві 19 липня – фото ілюстративне

По-перше, не залишайте вікна і балкон відкритим. Навіть якщо ви виходите з дому ненадовго. Адже як правило циклон може наздогнати населений пункт за лічені хвилини, і люди навіть не встигають добігти до найближчих укриттів.

По-друге, тримайте в одному місці паспорта, засоби для зарядки телефону (павер банк), сухий одяг. Тому що в багатьох населених пунктах після сильних поривів вітру пропадає електроенергія.

Іноді потрібно навіть евакуація, тому документи і речі на перший час завжди повинні бути під рукою. І найголовніше – не панікуйте. Якщо діяти обдумано і рішуче, тоді ви убезпечите від загрози життя себе і своїх близьких.

Схожі статті

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!