Більше половини українців вважають себе бідними. А ви? Статистика Держстату

Український Держстат днями провів статистику, за підсумками якої назвав цікаве спостереження - з'ясувалося, що більше половини українців вважають себе бідними.

Так, Державна служба статистики України заявляє, що 67,1% опитаного населення вважає себе бідним, 31,9% опитаних людей відносять себе до чогось середнього між бідним класом, і класом середнього достатку.

Всього 1% відносить себе до класу середнього економічного достатку, а багатими себе називають 0,01% опитаних респондентів.

Варто зазначити, що для кожної людини поняття “бідний ” і “багатий ” несуть своє значення, і свій рівень фінансового достатку.

Бідність в Україні
Бідність в Україні

Тому паралельно з цим серед українців, які досягли 18 років, було проведено опитування про те, який фінансових дохід вони відносять до багатого прошарку населення, і який – до бідному.

Зокрема, понад 71% людей відповіли, що щоб відносити себе до середнього класу фінансового достатку, потрібно отримувати в місяць 22 тисячі гривень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що восени 2021 року настає подорожчання продуктів. Однак дорожчати буде не все. Наприклад, картопля, морква і цибуля трохи впадуть в ціні, проте з настанням перших серйозних морозів в жовтні вартість знову трохи піднімається, і фіксується на нинішньому рівні.

Втім, дорожчати будуть яйця, м’ясо і молочні продукти. Прогнозується, що цінник на них зросте приблизно на третину, що істотно вдарить по гаманцях українців.

Схожі статті

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.