В Україні знову перерахують пенсії: кому і скільки додадуть

Останнім часом Уряд досить часто проводить індексацію соціальних виплат, і деяким категоріям пенсіонерів додають гроші. Кому і скільки - читайте в нашій статті.

Як повідомляє прес-служба Пенсійного Фонду України в Фейсбуці, до кінця 2021 року в Україні очікується ще кілька етапів підняття пенсії.

Уже відомо, з 1 жовтня 2021 року пенсіонери у віці старше 75 років отримають доплати. Також людям від 75 до 80 років доплатять по 400 гривень.

Крім того, мінімальний рівень їх пенсій буде встановлено на рівні 2500 гривень. Однак, виплати піднімуть тим людям, у яких є достатній страховий стаж – 30 і 35 років для жінок і чоловіків відповідно.

Як підвищаться пенсії?

Підвищать пенсії і під Новий рік

У грудні теж очікується планова індексація соціальних виплат. Однак не дуже велика – так звана “мінімалка ” для людей, що пішли на пенсію, збільшиться всього на 80 гривень, таким чином виплата складе 1934 гривень.

Збільшиться і мінімальна зарплата

У зв’язку зі збільшенням пенсії, додадуть і працівникам, які працюють “на мінімалку “. Плюс буде на 500 гривень. Зараз мінімалка становить 6000 гривень, а зафіксується на рівні 6500 гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали що з осені 2021 року подорожчають яйця, м’ясо та молочна продукція. В цілому, цінник виросте на 20%.