Володимир Зеленський привітав українців з Днем Незалежності

На Хрещатику вранці 24 серпня відбувся парад, де президент України виступив з промовою, звернувшись до народу.

“Ми – молода країна з тисячолітньою історією. Ми будуємо свій будинок на землі, де жили наші предки. Ми не в гостях. Ми не сироти, ми нащадки мужньої країни, яка була центром Європи. Але ми повинні не тільки відчувати себе відповідне, але і вести себе відповідно “,

– розповів президент.

“У Києві почалося православ’я, тут почався старослов’янську мову, тут почалася і наша державність “, – Володимир Зеленський

Володимир Зеленський на парад 24 серпня 2021 року
Володимир Зеленський на парад 24 серпня 2021 року

“Ми також починаємо процес повернення на рідну землю відомих українців, які поховані не в Україні. Це гетьмани Запорозької Січі, учасники міжнародних змагань та інші. Ми будемо повертати не тільки своїх, а й своє. Це культурні цінності, які знаходяться за кордоном. ми більше ніколи і нікому не подаруємо жодного камінчика з нашої культурної цінності “,

– зазначив глава держави.

Після свого виступу він вручив нагороди діячам різних сфер.

Зеленський ввів нове свято – День Української державності

“Ми починаємо відзначати День Української Державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік установи Києва – столиці Київської Русі – України, яку недарма називають місцем, де все починається “, – заявив Зеленський під час виступу на параді на честь 30-річчя незалежності України.

“Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності – в день хрещення Київської Русі – України “, – сказав гарант української Конституції і підписав відповідний указ.

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.