Ціна злетіла за тиждень: на ринках і в магазинах України подорожчали найпопулярніші продукти

Останнім часом ціни на базові продукти по країні вкрай нестабільні - вони то піднімаються, то опускаються. Але частіше все таки спостерігають саме зростання.

Зокрема, за останніми повідомленнями Міністерства статистики, а також компаній, які займаються моніторингом цін на продовольчі і непродовольчі товари, на ринках подорожчала морква і столовий буряк.

А тільки тиждень тому йшлося про те, що зростає вартість капусти і картоплі. Також з осені планується підняття цін на м’ясо, молочні товари і яйця.

За словами виробників, збільшення вартості моркви і буряка на ринках відбулося через активізацію темпів збуту моркви і буряка, однак обсяги цих коренеплодів на ринках трохи зменшилася.

Ціна на моркву і буряк: було і стало

Морква і буряк
Морква і буряк

Зараз вартість моркви на оптових ринках в середньому коливається від чотирьох гривень до 7,50 грн за кілограм. Це на 29% дорожче, ніж було раніше (порівняно з кінцем минулого робочого тижня).

Столовий буряк (буряк) злетіла в ціні майже на чверть – в середньому це 4-7 грн (що вище на 24% порівняно з кінцем минулого робочого тижня).

Не виключено, що через тиждень цінник знову підніметься на кілька відсотків, але таких кардинальних стрибків уже не передбачається.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.