Електронні лікарняні, “осінній” режим світла фар і світло за новою ціною: що змінюється в Україні з 1 жовтня

З першого жовтня на законодавчому рівні вводиться ряд змін і в сфері тарифів, і в сфері ПДР, і в області цифровізації послуг. Що змінюється?

“Осінній ” режим світла фар

Ближнє світло фар за містом з 1 жовтня - чи потрібно включати?
Ближнє світло фар за містом з 1 жовтня – чи потрібно включати?

У 2013 році ввели норму, яка встановлює – з 1 жовтня по 1 травня водії повинні їздити з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар за межами населених пунктів. За порушення вам можуть або винести попередження, або виписати штраф 425 гривень.

Контролюючий орган – патрульна поліція України.

Штрафи за перевантаження фур

Штрафи за перевантаження фур
Штрафи за перевантаження фур

Раніше вага фур контролювали не так ретельно. Тепер вирішили змусити недобросовісних підприємців і перевізників платити. Причому штрафи немаленькі.

З 1 жовтня 2021 року запроваджується закон, згідно з яким штраф за зафіксований перевантаження – від 8,500 грн до 51,000 грн. Якщо водій не хоче проходити ваговий контроль, то він відразу отримує штраф в 51,000 грн.

Е-Лікарняні

Е-Лікарняні
Е-Лікарняні

Тепер, щоб отримати листок про лікарняному, більше не доведеться проходити “сім кіл пекла ” і бігати по кабінетах, щоб вам поставили печатку. Видача листків непрацездатності буде проходити в режимі online і буде займати до 15 хвилин.

Тарифи на електроенергію

Тарифи на електроенергію
Тарифи на електроенергію

До цього всі (незалежно від спожитої енергії) платили по 1,68 грн за кіловат. Тепер якщо ви спожили до 250 кВт-год на місяць, то ваш тариф становитиме 1,44 грн за кіловат-годину. Більше 250 кВт-год на місяць – 1,68 грн за кіловат-годину.

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.