Вишиванка Зеленського до Дня Незалежності наробила багато галасу: що означають символи

Вишиту сорочку, як у Президента Зеленського, тепер бажають купити у різних куточках Землі. Вишиванка у стилі мілітарі із символічним візерунком викликала фурор.

Президент України Володимир Зеленський під час святкування Дня Незалежності був у сорочці кольору хакі із цікавим патріотичним принтом. Хто створив вишиванку і що означають символічні малюнки на ній? Автор цього символічного шедевру – художниця Руфіна Базлова. Вона родом із білорусі, зараз живе та творить у Європі. Руфіна – учасниця дисидентського руху. З 2020 року, коли розпочалися мітинги білорусів проти влади, художниця почала вигадувати такі оригінальні малюнки, якими прикрашала вишиванки, або, як сама назвала, “виживанки”. З початку повномасштабної війни вона створила кілька оригінальних орнаментів, підтримуючи українців. Головне посилання малюнків Базлової – єдність та незламність українців. Київське ательє Indposhiv вирішило перенести символи на сорочку, а для Президента зробили орнамент чорними нитками у стилі мілітарі. Ательє виготовляє вишиванки з малюнками Базлової виключно за індивідуальними замовленнями. Її вартість може бути від 8500 до 10500 гривень. Тепер вишиванку замовляють люди з різних країн.

Вишиванка Зеленського до Дня Незалежності наробила багато галасу
Вишиванка Володимира Зеленського до Дня Незалежності наробила багато галасу

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про стильні образи першої леді України Олени Зеленської за серпень. Дружина Президента вважає за краще з’являтися на публіці у діловому стилі, а для неформальних заходів обирає джинси та кросівки. За словами першої леді, стиліст у сім’ї Зеленських один на двох, а його послуги оплачуються із загального бюджету сім’ї.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.