Коли прийдуть справжні холоди: з’явився детальний прогноз погоди на зиму в Україні

За три місяці літа багатьом вже просто набридла стомлююча спека. Проте, українців потішили – терпіти залишилося недовго, скоро в Україну прийде приємна осіння прохолода. Коли чекати на похолодання і чи надовго затягнуться морози?

Літо в Україні в різних регіонах відзначилося високими температурами та різними опадами. Десь дощ лив частіше, а десь люди рідко могли насолодитися приємними прохолодними краплями. Як би там не було, сезон добігає кінця і всім настав час прощатися зі звичним теплом. Проте, за прогнозами фахівців, попрощатися з теплотою доведеться не на довго – на нас чекає “бабине літо”.

Так, синоптики поділилися прогнозами та розповіли, коли в Україну прийдуть осінні холоди, а за ними перші зимові заморозки. За словами фахівців, остерігатися нема чого – похолодання буде поступовим і не різким. Вересень підмінить дощовий та холодний травень 2022 року – на початку осені українці зможуть насолодитися теплими днями. У середньому синоптики прогнозують від +26 до +27 °С тепла.

Такими припущеннями з українцями поділилась кліматолог Світлана Бойченко. Синоптик спрогнозувала, що похолодання у вересні буде поступовим і лише наприкінці місяця небо вкриється сірими важкими хмарами, після чого Україну накриють осінні зливи.

Початок жовтня стане для українців останнім теплим промінцем перед затяжними морозами. Перші тижні другого місяця осені, за прогнозами кліматологів, мають ознаменуватися так званим “бабиним літом”.

Восени українці зможуть насолодитися останніми теплими променями
Восени українці зможуть насолодитися останніми теплими променями

Проте, вже до кінця місяця середня температура навряд чи підніматиметься вище від +7 до +10 °С. По всій території України обіцяють холодні дощі, а от західні регіони країни очікують значного похолодання – жовтень стане для мешканців цих областей майже зимовим.

Перший мокрий сніг, за прогнозами кліматологів, має піти у середині листопада. Тоді ж у повітрі підніметься рівень вологості та українцям доведеться дістати зимовий одяг – закінчиться осінь вже зимовими морозами.

Нагадаємо, що раніше синоптики прогнозували серпневу спеку на півдні та сході України, пообіцявши температуру, теплішу від звичайного на 1,5-2 градуси. У той же час центр і захід України провів серпень у приємній осінній прохолоді, радіючи останнім сонячним променям. Останні два дні точно відповідають прогнозу синоптиків, зробленому раніше.

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.